Het mooiste Kia-interieur ooit!

Het mooiste Kia-interieur ooit!

Kia laat schetsen zien die het interieur tonen van alwéér een nieuwe SUV. Voordat je nu 'gaap' zegt en verder scrolt, moet je echt even naar de plaatsjes kijken. Want volgens ons wordt dit het mooiste Kia-interieur ooit!

Volgens de bronnen gaat het om het dashboard van een nieuwe compacte SUV die Kia binnenkort introduceert. We vermoeden dat het gaat om de productieversie van de SP Signature, waarvan de Koreanen eind maart een studiemodel lieten zien op de Seoul Motor Show. We hebben trouwens geen idee waar we die dan in het Kia-programma moeten plaatsen. Het merk heeft momenteel immers al de Stonic, de Soul en de Niro. En de Sportage zit daar weer een stukje boven. Maar goed, blijkbaar heeft Kia nog ergens een gaatje weten te vinden.

Hoe dan ook, worden we erg enthousiast van de getoonde plaatjes. Qua lay-out wekt het geschetste dashboard associaties met dat van de Kia Stinger, maar qua sfeer moeten we eerder aan de BMW i3 denken.

Clean design, premium materialen

Kia rept van materialen van hoge kwaliteit en beoogt met de vormgeving een ruimtelijk effect. Het ziet er in elk geval superstrak uit. Er zijn maar weinig knoppen, en voor de bediening van de klimaatregeling kiest Kia voor een Audi-achtig paneel met softtouch-bediening. Alleen heeft het in de Kia veel bescheidener afmetingen. De halfopen middenconsole met de aluminiumkleurige handgreep voor de bijrijder versterkt de sfeer van licht en ruimte. Eén puntje van kritiek: we zouden wel een iets modernere keuzehendel willen zien. En een vraagje: waar zit het dashboardkastje?

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Serieus met een speels tintje

Midden op het dashboard zien we een knoeperd van een touchscreen, met een diameter van 10,25 inch. Zeker voor een compacte SUV is dat een serieus scherm. Minder serieus, maar wel geinig, is de aanwezigheid van Kia's Sound Mood Lighting-technologie. Die kennen we al, onder meer van de e-Soul. Wie in de avonduren discootje of nachtclubje wil spelen, kan helemaal uit zijn glitterbol met veelkleurige verlichting in de portieren en de onderkant van het dashboard.

Binnenkort op de markt

Het schitterende interieur gaat in de tweede helft van dit jaar in de verkoop. In Zuid-Korea dan. Zoals gezegd zit er dan vermoedelijk een Kia SP Signature aan vast. Niet veel later gaat Kia de auto naar het buitenland exporteren. Of de compacte SUV ook onze kant op komt, valt nog te bezien. We hopen het van harte, alleen al vanwege het interieur ...

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Het mooiste Kia-interieur ooit!
Het mooiste Kia-interieur ooit!
Het mooiste Kia-interieur ooit!
Het mooiste Kia-interieur ooit!
Het mooiste Kia-interieur ooit!
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties