Is de vernieuwde Volkswagen Transporter nou nog niet compleet?

Is de vernieuwde Volkswagen Transporter nou nog niet compleet?

Heerlijk altijd, die Orwelliaanse 'Newspeak' in autopersberichten. Zo is de vernieuwde Transporter "aanzienlijk completer geworden", aldus Volkswagen. Dan was hij niet compleet. En is hij dat nu nog steeds niet.

Hoe dan ook, Volkswagen duidt de opgewaardeerde Transporter – die eind dit jaar op de markt komt – aan als 6.1. Dit om aan te geven dat er meer is veranderd dan op het eerste gezicht duidelijk is. Het uiterlijk van de nieuweling kennen we al, want dat is nagenoeg hetzelfde als de in februari gefacelifte Multivan. Volkswagen presenteert de Transporter 6.1 op Bauma 2019, wat niet een verkeerd gespelde Eurocampagne voor Siebrand Buma is, maar de grootste vakbeurs voor de bouw ter wereld.

Elektrische Volkswagen Transporter

De Transporter is leverbaar als bestelwagen en als pickup, zowel met enkele als dubbele cabine. Voor personenvervoer is er de Kombi-uitvoering. Voorlopig zijn er alleen 2.0 TDI-dieseluitvoeringen, met 90, 110, 150 of 199 pk. Op termijn komt er ook een volledige elektrische variant met 112 pk. Die is ontwikkeld in samenwerking met Abt (bekend van de extreme tuning) en heeft een 77,6 kWh-batterij voor een NEDC-actieradius van 400 kilometer.

Langere ladingen

Volkswagen heeft de hydraulische stuurbekrachtiging van de Transporter 6 vervangen door een elektromechanisch systeem. Dat is nodig om elektronische veiligheidssystemen als Lane Assist, Park Assist, Trailer Assist en Cross-Wind Assist te kunnen implementeren. Iets minder high tech is het nieuwe compartiment onder de passagiersbank op de eerste zitrij. Dat zorgt ervoor dat er langere ladingen (plus 35 tot 40 centimeter) kunnen worden meegenomen.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Is de vernieuwde Volkswagen Transporter nou nog niet compleet?
Is de vernieuwde Volkswagen Transporter nou nog niet compleet?
Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties