Opel Zafira OPC met 240 pk

Opel heeft op de Autosalon van Geneve het doek getrokken van de Zafira OPC. Deze 240 pk sterke MPV zal het topmodel van de nieuwe reeks Zafira’s worden. Het is duidelijk dat Opel hoog inzet met deze nieuwe serie.

Opel heeft dezelfde 2.0 liter turbomotor uit de Astra OPC ook in de Zafira OPC gelegd. De 2.0 liter motor levert 240 pk en heeft een koppel van 320 Nm. Volgens Opel zal de Zafira OPC binnen 7,8 seconden naar 100 km/h sprinten en zal de luchtweerstand het pas winnen als de auto 231 km/h gaat.
 
Adaptief chassis
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Om de wagen ook bij hoge snelheden goed op de weg te houden heeft Opel de Zafira OPC een adaptief chassis (IDSplus) en elektronisch gestuurde schokdempers meegegeven. Om de wagen te laten stoppen monteert Opel grotere schrijfremmen rondom. De schijven aan de voorzijde meten 321 mm en die aan de achterkant zijn 278 mm in diameter. De auto staat standaard op 18 inch grote velgen. Als optie zijn overigens 19 inch exemplaren verkrijgbaar.
 
Herkenbare OPC-look
De Zafira OPC is aan de buitenkant te herkenen aan bijvoorbeeld de dubbele uitlaat. Maar er is veel meer gebeurd. Zo veranderde Opel de voorbumper, zijskirts, achterbumper en de dakspoiler. Ook zit er een grille met honingraatstructuur in. De Zafira OPC zal te krijgen zijn in een viertal kleuren: Arden Blue, Black, Magma Red en Silver. Gelukkig heeft Opel ook in het interieur een aantal sportieve accenten aangebracht. Prijzen en leveringdata zijn nog niet bekend.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties