Toyota Aygo, Peugeot 107 en Citroen C1 onthuld!

Op de Salon van Geneve, maart 2005, zullen Toyota, Peugeot en Citroen hun samen ontwikkelde drieling onthullen. De Toyota Aygo, Peugeot 107 en Citroen C1 zullen in dezelfde fabriek worden gebouwd.

De samenwerking tussen Peugeot en Citroen, onder de noemer PSA, is al jaren een feit. Toyota is enige tijd geleden een samenwerking aangegaan met PSA en het resultaat is deze drieling. De auto is samen ontwikkeld en dat betekent dat de carrosserie, het onderstel, de motoren en de overige techniek gelijk zijn aan elkaar. De verschillen zijn te zien in de details en dan met name de neus en achterkant van de auto. De samenwerking is vergelijkbaar zoals die is met de Peugeot 807, Citroen C8, Fiat Ulysse en Lancia Phedra.

Afmetingen nagenoeg gelijk
De afmetingen van de drie auto´s zijn nagenoeg gelijk aan elkaar. Het gaat om millimeters verschil. De Citroen C1 is het grootste met een lengte van 3.429 mm, een breedte van 1.630 mm en een hoogte van 1.470 mm. Zoals gezegd is het verschil slechts enkele millimeters. Het interieur van de drieling biedt plaats aan vier volwassenen.

Benzine en diesel
Motorisch zullen er sowieso twee motoren beschikbaar zijn. De eerste is een 68 pk sterke driecilinder benzinemotor. De 1.4 liter grote dieselmotor levert 70 pk.

Tip
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

300.000 stuks per jaar
Alle drie de modellen zullen in dezelfde fabriek geproduceerd worden. Deze nagelnieuwe fabriek is gebouwd in het Tsjechische Kolin. De fabriek is eigendom van TCPA (Toyota Citroen Peugeot Automobile) en heeft een capaciteit van 300.000 auto´s per jaar. Waarschijnlijk zal de productiecapaciteit gelijk verdeeld worden over alle drie de modellen. Zoals gezegd zullen de auto´s in maart 2005 officieel worden onthuld op de Autosalon van Geneve. Ze zullen worden gepositioneerd onder de 206, Yaris en C2.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties