Nieuws

1.2 TSI voor Seat Leon en Altea (XL)

Seat introduceert de Ibiza, Leon, Altea en Altea XL ‘Good Stuff’. Tegelijkertijd met het lanceren van deze uitvoering maakt ook de 1.2 TSI zijn intrede in het motorengamma. Het compacte turboblok levert 105 pk en komt door zijn milieubewustzijn in aanmerking voor de bijtellingklasse van 20%.

De Good Stuff-versies zijn het directe resultaat van de samenwerking tussen Seat en popidool Shakira. ‘Good Stuff’ verwijst naar één van de tracks op Shakira’s nieuwste album ‘She Wolf’. De 1.2 liter TSI is voorlopig alleen voorbehouden aan de Seat Leon, Altea en Altea XL. De Ibiza krijgt later de beschikking over het 105 pk sterke aggregaatje. Geholpen door een start/stop-systeem bedraagt de CO2-uitstoot niet meer dan 127 g/km, zonder is dit 134 g/km. Met dit hulpmiddel komen alle modellen in aanmerking voor een bijtelling van 20% bij zakelijk gebruik.

Leon Good Stuff
Aan de basis van de Seat Leon Good Stuff staat de Reference die voor deze gelegenheid extra wordt uitgerust met een Lifestyle-pakket. Dit pakket bestaat onder andere uit 16 inch lichtmetalen wielen, mistlampen vóór, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en een multifunctioneel stuurwiel. Ook cruise control, donker getinte ramen achter, een sportonderstel, sportstoelen met Mica-bekleding, een USB-poort en Aux-in-aansluiting behoren tot de standaarduitrusting. Het optionele start/stop-systeem kost € 300,-. De Seat Leon 1.2 TSI Good Stuff is te bestellen vanaf € 19.790,-. In combinatie met de 1.6 liter TDI kost de Leon Good Stuff € 24.790,-.

Seat Altea en Altea XL Good Stuff
De Altea en Altea XL Good Stuff zijn qua uitrusting vrijwel gelijk is aan de Leon Good Stuff op de sportstoelen en een sportonderstel na. In plaats daarvan is er een nieuwe bekledingsstof in het interieur. Wel strandaard op de MPV’s zijn het start/stop-systeem, airconditioning en ESP. Prijzen beginnen bij € 20.190,- voor de Altea 1.2 TSI Good Stuff (€ 24.790,- in combinatie met 1.6 TDI) en respectievelijk € 21.590,- en € 26.190,- voor de Altea XL Good Stuff.

Ibiza Good Stuff
Hoewel de nieuwe 1.2 TSI-motor voorlopig enkel voorbehouden blijft aan de Leon, Altea en Altea XL geldt dat niet voor de Good Stuff-uitvoering. De Ibiza profiteert hier eveneens van en krijgt in deze uitvoering zaken als lichtmetalen 16 inch Sonda-wielen, Bluetooth, een USB-poort, donker getinte ramen achter, navigatievoorbereiding op het dashboard in combinatie met een TomTom V5 navigatiesysteem en speciale interieurbekleding mee. Daarnaast zijn er nog airconditioning, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, cruise control en mistlampen die tot de Ibiza Good Stuff behoren. De Ibiza Good Stuff is uitsluitend te bestellen met 85 pk sterke 1.4 en leverbaar vanaf € 15.990,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken