Nieuws

Vernieuwde Saab 9-3 Convertible

Vernieuwde Saab 9-3 Convertible

Net als de Sport Sedan en SportCombi is ook de Saab 9-3 Convertible vernieuwd. De Cabriolet op basis van de Saab 9-3 kreeg een fikse opfrisbeurt. Het model werd aan de voor- en achterzijde ingrijpend gewijzigd en ook de onderhuidse techniek bleef niet ongemoeid.

Al meer dan 20 jaar levert Saab een cabriolet in haar modellengamma. Eerst op basis van de 900, later op basis van de vorige generatie van de 9-3 en ook van deze generatie van de 9-3 is er een open variant. Onlangs nog bleek dat Saab - samen met Volvo (C70) - de veiligste cabrio in haar modellengamma heeft. Een prachtige opsteker voor de Zweedse fabrikant die veel aandacht besteed aan de veiligheid van haar inzittenden. Diverse elektronische systemen maar ook een leger aan airbags beschermen de inzittenden zowel actief als passief.

Aero X-kenmerken
De vernieuwde 9-3 is in de basis gelijk aan het model uit 2002, maar de facelift heeft de auto toch een heel ander karakter gegeven. Vooral bij de Cabriolet staat de dikke voorbumper, de scherpe gelijnde koplampunit en de sportievere achterbumper goed. Het geeft de auto meer dynamiek en karakter. Daarbij zijn veel van de designkenmerken geleend van de conceptcar Aero X die Saab enige tijd geleden presenteerde.

Benzine-, diesel- en ethanolmotoren
Motorisch biedt Saab de keuze uit een 1.8t (150 pk), een 2.0t (175 pk), een 2.0T (210 pk) en als topmodel de 2.8 V6 Turbo Aero (255 pk). Op dieselgebied zien we twee krachtbronnen in de vorm van de 1.9 TiD 16V (150 pk) en de 1.9 TTiD 16V (180 pk). Tot slot zijn er twee BioPower motoren die gebruik kunnen maken van bio-ethanol (E85). Deze 1.8t BioPower (175 pk) en 2.0t BioPower (200 pk) weten schitterende prestaties te combineren met een veel schonere uitstoot dan de benzine- en dieselmotoren die Saab in de 9-3 levert.

Cockpit
Zoals we van Saab gewend zijn is het dashboard naar de bestuurder toegedraaid. Zodoende wordt een cockpit-gevoel gecreëerd en zijn alle bedieningselementen binnen handbereik geplaatst. Bovendien is er het kenmerkende Night Panel waarmee alle - op dat moment - niet noodzakelijke systemen ook niet worden verlicht. Dat is prettig tijdens een nachtelijke rit en volgens Saab verhoogd het de alertheid van de bestuurder. Verder zien we ComSense. ComSense is een systeem dat we al van Volvo kennen en dat bijvoorbeeld een telefoongesprek ´tegenhoudt´ op het moment dat de bestuurder in druk verkeer rijdt. Hierdoor wordt je niet afgeleid. Een navigatiesysteem met DVD-speler, 6,5 inch kleurenscherm, Bluetooth-telefoonintegratie en een ingang voor bijvoorbeeld een MP3-speler behoren verder tot de nieuwe mogelijkheden.

Leverbaar
De vernieuwde Saab 9-3 Convertible staat nog dit jaar bij de dealers. Helaas niet meer voor de zomer...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vernieuwde Saab 9-3 Convertible
Vernieuwde Saab 9-3 Convertible
Vernieuwde Saab 9-3 Convertible
Vernieuwde Saab 9-3 Convertible
Vernieuwde Saab 9-3 Convertible
Redactie
Door Redactie

Zoeken