Waarom Earth Day een goeie dag is voor de aarde, maar een trieste voor Aston Martin

Waarom Earth Day een goeie dag is voor de aarde, maar een trieste voor Aston Martin

Het is Earth Day vandaag. Een dag die in het teken staat van de milieubescherming. Maar ook een dag waarop Aston Martin het afscheid aankondigt van zijn unique selling point: de glorieuze V12-motor. Het Britse sportwagenmerk wordt ... slik ... elektrisch. Begrijpelijk natuurlijk, maar op een bepaalde manier ook triest. 

Ach, laten we niet té negatief doen. Het is helemaal niet slecht voor Aston Martin dat het bedrijf overgaat op (deels) elektrische aandrijving. Alle sportwagenfabrikanten moeten er op termijn aan geloven. Ferrari, Lamborghini en McLaren hebben al hybride-aandrijflijnen in hun leveringsprogramma. 

Alle Aston Martin-modellen in 2030 (deels) elektrisch

Aston Martin is ambitieus. De fabrikant wil wereldleider worden op het gebied van duurzame ultraluxe auto's. Onder de noemer Racing.Green heeft het bedrijf zichzelf tot doel gesteld om de volledige productie in 2030 CO2-neutraal te hebben. Ook moeten alle Aston Martin-modellen vanaf dat jaar geëlektrificeerd zijn. Niet volledig elektrisch, maar deels elektrisch dus.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Aston Martin Valhalla met V8 en plug-in hybridetechniek

Momenteel werkt Aston Martin aan de Valhalla. Dat wordt een supersportwagen met middenmotor, die onder de Valkyrie wordt gepositioneerd. Hij krijgt een twinturbo V8 van Mercedes-AMG met plug-in hybridetechniek. Het gecombineerde vermogen van de aandrijflijn zal rond de 1000 pk liggen.

In de aankomende Aston Martin Vanquish ligt een V6

Gaat de iconische V12 van Aston Martin verdwijnen? De fabrikant zegt het niet met zoveel woorden, maar waarschijnlijk wel. Op termijn zal zo'n gulzige twaalfcilinder, zelfs mét hybridehulp, niet aan de steeds strenger worden emissie-eisen kunnen voldoen. Voor de aankomende Aston Martin Vanquish ligt al een twinturbo V6 klaar, bijvoorbeeld. 

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties