Werkte je nou maar bij Ferrari! Dan had je 12.000 euro bonus gekregen.

Werkte je nou maar bij Ferrari! Dan had je 12.000 euro bonus gekregen.

Ferrari heeft een recordjaar achter de rug. En daar mogen de medewerkers van mee profiteren. Omdat de Italiaanse fabrikant van sportwagens zo goed geboerd heeft, krijgen alle werknemers een bonus van maximaal 12.000 euro. Hadden wij nou maar een ander vak gekozen ...

Afgelopen jaar heeft Ferrari een recordaantal auto's afgeleverd: 11.155 stuks. Dat is 22 procent meer dan in coronajaar 2020 en 10 procent meer dan in 2019. Vooral modellen met V8-motor - de Ferrari F8 Tributo, Roma en SF90 Stradale - zijn populair. De V12's deden het minder goed in 2021. Naar verwachting zullen de verkopen dit jaar alleen maar toenemen, onder meer door de nieuwe Purosangue, de eerste suv-achtige van Ferrari.

Enorme brutowinst voor Ferrari, dus flinke bonus voor medewerkers

Ferrari maakte vorige een brutowinst van 1,53 miljard euro. Dit jaar verwacht het Italiaanse merk tussen de 1,65 en 1,70 miljard euro binnen te harken. En dat is erg mooi voor de medewerkers van Ferrari. Over 2021 kregen ze allemaal een prestatiebonus van tot wel 12.000 euro uitgekeerd. Nondeju! Dat is wat meer dan 8 procent vakantietoeslag en een gratis abonnement op de sportschool.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties