Nieuws

Volvo gehackt! Als je straks Chinese kopieën ziet opduiken, weet je waardoor het komt ...

Volvo gehackt! Als je straks Chinese kopieën ziet opduiken, weet je waardoor het komt

'Välkommen123', had Volvo natuurlijk als wachtwoord, want de Zweedse fabrikant is recent gehackt. De dieven hebben daarbij informatie van de ontwikkelingsafdeling buitgemaakt. Dus als er over een half jaar Chinese kopieën van Volvo-modellen opduiken, dan weet je waardoor het komt ...

Geintje natuurlijk. Het is inmiddels bekend wie de hackers zijn. Ze hebben op het dark web een lijst bekendgemaakt met de bedrijven die ze hebben aangevallen en Volvo is daar een van. Als bewijs hebben ze de broncode van een aantal Volvo-apps online gezet. De hackers zeggen geen geld te willen van Volvo. Ze willen dat het concern "met een intelligente en uitgebreide oplossing voor het lek" komt. Anders blijven ze stukken vertrouwelijke software lekken.

Volgens Volvo is de cyberaanval erger dan gedacht

Volvo heeft tot nu toe geprobeerd om de hack te bagatelliseren en sprak consequent over een "potentiële cyberaanval". Nu moet de fabrikant echter toegeven dat de aanval erger is dan gedacht en mogelijk "invloed heeft op de bedrijfsvoering". Volgens Volvo hebben de digitale dieven slechts een beperkte hoeveelheid research & development-data te pakken weten te krijgen. 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken