Nieuws

Polestar 2-rijders, hier staat jullie volgende auto: de Polestar 3

Polestar 2-rijders, hier staat jullie volgende auto: de Polestar 3

Nou ja, de Polestar 3 is natuurlijk niet alleen bedoeld voor Polestar 2-rijders ... Met de aankomende stekker-suv hoopt het Zweedse elektromerk vooral ook nieuwe klanten te trekken. En dat doet de auto met een duidelijker Polestar-gezicht.

De Polestar 1 en Polestar 2 zijn gebaseerd op studiemodellen van Volvo: respectievelijk de Volvo Concept Coupé en de Volvo Concept 40.2. Dat betekent dat de designtaal van het moederbedrijf nog onmiskenbaar de overhand heeft. Beide auto's zien eruit als Volvo's zonder logo in de grille.

Polestar stapt af van Volvo-designtaal

Daar gaat vanaf volgend jaar verandering in komen. Polestar komt met een eigen ontwerpvocabulaire, waarvan we in de Precept een voorproefje hebben gezien. De T-vormige dagrijverlichting van de Polestar 1 en 2 blijft bestaan. Een traditionele grille is er niet meer, alleen nog een smal vlak dat ernaar hint.

Polestar 2-rijders, hier staat jullie volgende auto: de Polestar 3
Polestar 2-rijders, hier staat jullie volgende auto: de Polestar 3

Polestar 3 wordt al in 2022 geïntroduceerd

Polestar introduceert vanaf nu ieder jaar een nieuw model: in 2022 is dat de 3, in 2023 de 4 en in 2024 de 5. Die laatste zagen we eerder vandaag en wordt een sportief ogende sedan met Tesla Model S / Porsche Taycan-trekjes. Van de 4 hebben we nog geen beeld gezien, maar dat zal een suv ónder de 3 worden (ja, de naamgeving van Polestar is verwarrend).

Elektrisch equivalent van de Volvo XC60

De Polestar 4 is het equivalent van de Volvo XC40, dus moeten we deze Polestar 3 vergelijken met de Volvo XC60. Het model staat op een volledig nieuw platform, heeft twee elektromotoren en een actieradius van maximaal 600 kilometer. Op termijn is verregaand autonoom rijden mogelijk, aldus Polestar, met behulp van een LiDAR-sensor in het dak.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken