Nieuws

Dit is waarom de brandstofprijs binnenkort gaat zakken naar normaal niveau

Dit is waarom de brandstofprijs binnenkort gaat zakken naar normaal niveau

De landelijke adviesprijs voor benzine ligt momenteel op 2,14 euro. Diesel tikt bijna de 1,76  euro aan. Maar daar gaat verandering in komen, als we de experts moeten geloven. Volgend jaar keren de brandstofprijzen terug op het normale niveau.

De prijs van een vat Brent-olie zit iets boven de 80 dollar. En dat is niet eens een record. Tussen 2011 en 2014 kostte een vat meer dan 100 euro, maar de brandstofprijzen waren toen niet zo krankzinnig hoog als dat ze nu zijn. Mede daarom denken experts dat het binnenkort gedaan is met de torenhoge prijzen aan de pomp.

Na een periode van weinig vraag, schiet brandstofprijs de lucht in

Het AD haalt een Amerikaanse deskundige aan, die zegt: "Hoge olieprijzen zijn het geneesmiddel tegen hoge olieprijzen." Als er een periode is waarin weinig olie wordt gebruikt (zoals in 2020 tijdens het begin van de coronacrisis), dan heeft de oliemarkt de neiging om de lucht in te schieten als er ineens weer vraag is.

Actie
Vergelijk uw autoverzekering
Vergelijk uw autoverzekering

Vergelijk nu uw autoverzekering en ontvang 20% korting op alle autoverzekeringen via UnitedConsumers! Zo bespaart u tot € 175,00 per jaar.

Aanbod olie is nu bijna weer genoeg om de vraag aan te kunnen

Nu de vraag naar olie al weer een tijd stabiel is, zal die overdreven prijsstijging stabiliseren en overgaan in een prijsdaling, aldus de expert: "Ze zouden ergens volgend jaar moeten terugkeren naar een normaal niveau." De International Energy Agency meldt dat het olieaanbod bijna op niveau is om de vraag aan te kunnen en dat het einde van de prijsstijgingen in zicht komt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken