Nieuws

Onderzoek: thuis opladen van elektrische auto scheelt honderden euro's

Onderzoek: thuis opladen van elektrische auto scheelt honderden euro's

Heb je een elektrische auto? Dan moet je eigenlijk ook een laadpaal thuis hebben staan. Want als je dat niet hebt, betaal je zo een paar honderd euro per jaar te veel aan opladen, zo blijkt uit onderzoek van Millieu Centraal.

Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie. Het onderzocht voor benzine-, diesel- en elektrische auto's de kosten van de 'brandstof' en kwam tot de conclusie dat je als stekkerrijder beter thuis kan laden dan op straat of onderweg. Dat is een stuk goedkoper.

Middenklasse auto die 12.000 kilometer per jaar rijdt

Het onderzoek gaat uit van een middenklasse auto en een jaarkilometrage van 12.000 kilometer. Heb je een model op benzine, dan ben je door de bank genomen 1400 euro aan brandstof kwijt. Au! Bij diesel is dat 850 euro, maar daarvoor betaal je je blauw aan wegenbelasting.

Elektrische auto thuis opladen scheelt paar honderd euro

Voor een elektrische auto die alleen aan publieke laadpalen wordt gehangen, ben je zo'n 800 euro per jaar kwijt. Leg je hem elke dag thuis aan de stekker, dan loopt dat bedrag terug naar slechts 500 euro op jaarbasis. Daarbij moeten we wel het voorbehoud maken dat een laadpaal thuis installeren tussen de 2000 en 4000 euro kost.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken