Nieuws

Is dit een Corvette? Nee, dit is een kopieer-Chinees

Is dit een Corvette? Nee, het is een kopieer-Chinees

Dit is de gloednieuwe Songsan SS Dolphin; een plug-in hybride met een 1,5-liter benzinemotortje. Het model is een schaamteloze kopie van een eerste generatie Chevrolet Corvette, maar daar zijn de makers kennelijk trots op. De website van Songsan Motors staat vol met foto's van Johnny Depp, Brad Pitt, Tom Cruise en George Clooney achter het stuur van echte Corvette's. 

Chinese autofabrikanten zijn soms schaamteloos in het kopiëren van Westerse modellen. Het meest beruchte voorbeeld is de Landwind X7 - die wel heel erg op de Range Rover Evoque lijkt - maar er zijn nog veel meer Chinese knip/plak-modellen. Enige tijd geleden hebben we de opvallendste op een rijtje gezet in een top tien.

Songsan SS Dolphin veel groter dan Corvette

De Songsan SS Dolphin is een kloon van een eerste generatie Chevrolet Corvette. Al zie je het verschil duidelijk als je de twee naast elkaar zet. De Songsan is namelijk 30 centimeter langer en 9 centimeter hoger dan de Corvette. Ook kun je gelijk zien dat de Dolphin aan de voorzijde twee dubbele setjes LED-koplampen heeft.

Is dit een Corvette? Nee, het is een kopieer-Chinees
Is dit een Corvette? Nee, het is een kopieer-Chinees
Is dit een Corvette? Nee, het is een kopieer-Chinees
Is dit een Corvette? Nee, het is een kopieer-Chinees

De hardtop past in de kofferbak

Het interieur is zelfs helemaal niet retro. We zien een digitaal instrumentarium, een groot infotainmentscherm en een moderne keuzehendel voor de automaat. Het lijkt er bovendien op dat de Songsan geen traditionele cabriolet is. Op een van de foto's zien we een hardtop. En die kan kennelijk in de kofferbak worden gestopt als je open wilt rijden.

Plug-in hybride met elektrobereik van 100 km/h

Voor de aandrijving van de Songsan SS Dolphin zorgt een plug-in hybride-aandrijflijn, die bestaat uit een 1,5-liter turbomotor en een elektromotor. Precieze specificaties weten we niet. Vooralsnog is alleen bekend dat de Dolphin in 4,9 seconden naar 100 km/h gaat en een elektrische actieradius van maximaal 100 kilometer heeft. In China kost hij omgerekend bijna 75.000 euro.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken