Nieuws

Hoe wapent Fiat zijn Italiaanse autofabrieken tegen het coronavirus?

Hoe wapent Fiat zijn Italiaanse autofabrieken tegen het coronavirus?

Autofabrieken van Fiat leggen het werk neer op vier locaties in Italië. Dit gebeurt vanwege het coronavirus, maar niet om het personeel wekenlang thuis te laten zitten. Het automerk gaat voorzorgsmaatregelen invoeren. Maandag komt de productie weer op gang.

De maatregelen die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan, worden geïmplementeerd op vier locaties: Atessa, Cassino, Melfi en Pomigliano d'Arco. Alle vier de fabrieken liggen trouwens in de zuidelijke helft van het land. Gisteren werd het werk in Pomigliano d'Arco stilgelegd, vandaag volgt een productiestop in Atessa.

Fiats maatregelen tegen het coronavirus

In de aankomende dagen wordt de productielijn zo aangepast dat de medewerkers meer ruimte krijgen. Doordat ze minder dicht op elkaar werken, is de kans op verspreiding van het coronavirus kleiner. Ook gaat Fiat de werkplekken en pauzeruimtes grondig desinfecteren. De stoelen in de kantine en de kantoren waren al verder uit elkaar geplaatst.

Wanneer alles volgens plan verloopt, komt de productie maandag weer op gang. 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot.
Lees meer »

Zoeken