Nieuwe Citroën ë-C3​: plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Betaalbare elektrische auto met actieradius tot 320 km!

Nieuwe Citroën ë-C3​: plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen! Reserveer nu
Nieuws

Wintersportende Tesla-rijders kwamen in lange laadpaalfile terecht

Wintersportende Tesla-rijders kwamen in lange laadpaalfile terecht

Hey, eigenwijze Tesla-rijders! We hadden jullie nog zó gewaarschuwd: ga niet met z’n allen tegelijk naar de wintersport. Maar dat deden jullie afgelopen zaterdag toch. En dat resulteerde in files bij een aantal laadstations in Duitsland.

Deze beelden zijn gemaakt langs de snelweg A3 bij Willroth. Bij de Tesla Supercharger aldaar – vlak naast de EGO Erotikfachmarkt Oberhonnefeld – stond een lange rijd Nederlandse Tesla’s te wachten op een vrij plekje aan de laadpaal. En aangezien een beetje Model 3 dertig minuten aan de snellader moet hangen voor een volle accu, kun je je voorstellen dat de vakantiegangers in de laadfile een paar uur hebben staan duimendraaien.

Waarom niet doorgereden?

Misschien hadden ze beter 21 kilometer kunnen doorrijden op de A3, want daar is de volgende Tesla Supercharger gesitueerd. Mogelijk hebben de heren en dames Tesla-rijders dat niet gedaan omdat ze niet meer voldoende range hadden. In de rij zien we vooral Model 3’s staan, die ongetwijfeld zwaar beladen zijn (eentje heeft zelfs een koffer op dak). Niet alleen dát heeft een negatieve invloed op de actieradius, maar ook het rijden van 130 km/h op de autobahn.

Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

Zwarte elektrische zaterdag

Anderhalve week geleden waarschuwde KPMG voor een zwarte elektrische zaterdag. Uit analyse van de adviesorganisatie bleek dat ongeveer 1500 Nederlanders in elektrische auto’s naar de wintersport zouden rijden. KPMG voorspelde een vertraging van zo’n 75 minuten bij laadstations langs de Duitse snelwegen. Uiteindelijk bleek het probleem mee te vallen. Tesla meldde lange wachttijden bij slechts twee Supercharger-stations.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken