Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement!

Pak jouw magazine-moment en blijf op de hoogte van de autowereld!

Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement! Bekijk actie >
Nieuws

Duitse Bondsraad is tegen: er komt geen limiet op de autobahn

Duitse Bondsraad is tegen: er komt geen limiet op de autobahn

Nein! Er komt geen snelheidslimiet op de Duitse autobahn. Althans, voorlopig niet. De Bondsraad heeft het voorstel voor een maximumsnelheid van 130 km/h met een fikse meerderheid verworpen. Op grote delen van de autobahn mag je al decennia zo hard als je wil.

Dat het voorstel werd verworpen is geen verrassing, overigens. Van tevoren was al bekend dat de meeste leden van de Bondsraad – waarin de zestien Duitse deelstaten zijn vertegenwoordigd – tegen een snelheidslimiet zouden stemmen.

Zwarte Piet-discussie

Je kunt de Duitse discussie over de maximumsnelheid bijna als agendanieuws op je kalender zetten: zo vaak komt het weer terug. Het onderwerp is misschien te vergelijken met onze Zwarte Piet-ophef. Veel Duitsers zien de limietloze autobahnen als een traditie waar niet aan getornd mag worden.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

ADAC niet meer tegen

En toch is inmiddels bijna de helft van de Duitsers voor een maximumsnelheid. Vorige maand baarde de ADAC – het Duitse equivalent van de ANWB – opzien door zijn weerstand op te geven. De ADAC is niet vóór een limiet, maar ook niet tegen.

Milieu en veiligheid

De kritiek op de limietloze autobahn heeft aan de ene kant te maken met het milieu (de uitstoot zou lager worden van minder hard rijden) en aan de andere kant met de veiligheid. De Duitse politie pleit bijvoorbeeld voor een maximumsnelheid. Dit om de kans op ongelukken te verkleinen.

Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken