Nieuws

Met de elektrische auto naar de wintersport? Hoed je voor Zwarte Zaterdag

Met de elektrische auto naar de wintersport? Hoed je voor Zwarte Zaterdag

Na Cyber Monday, Black Friday en Blue Monday is het op 22 februari Zwarte Zaterdag. Volgens adviesbureau KPMG zullen op die dag zoveel mensen met de elektrische auto naar de wintersport afreizen, dat er lange wachttijden zullen ontstaan bij laadstations.

KPMG komt tot die conclusie na een eigen analyse van verkeersstromen. Daaruit zou blijken dat op zaterdag 22 februari zo'n 1500 Nederlanders in elektrische auto's naar de Alpen rijden. En aangezien er ook nog Belgische en Duitse EV's naar Oostenrijk vertrekken, kan de wachttijd bij laadstations langs de snelweg flink oplopen, tot wel 75 minuten in Zuid-Duitsland.

Laadvermogen lager

Een ander probleem zou kunnen zijn dat het laadvermogen van de stations op 22 februari lager uitvalt dan normaal. Dit omdat alle laadpalen op die dag tegelijk worden gebruikt. De wachttijden zullen daardoor alleen maar verergeren, aldus KPMG, omdat auto's langer aan de laadpaal moeten hangen om vol te raken.

Neem gewoon een diesel

KPMG raad EV-rijders aan om op zaterdag 22 februari tussen 12:00 en 16:00 alle laadstations langs de Duitse autobahn te vermijden. Beter nog zou zijn om een dag eerder of later naar het zuiden te vertrekken. Wat natuurlijk ook kan, is gewoon je elektrische auto thuislaten en de oude diesel van een vriend, familielid of Snappcar-verhuurder meenemen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken