Nieuws

Dit is waarom de Duitse politie invallen deed bij Mitsubishi

Dit is waarom de Duitse politie invallen deed bij Mitsubishi

Dieselgate weet nog lang niet van ophouden. De Duitse autoriteiten verdenken nu Mitsubishi ervan sjoemelsoftware te gebruiken in zijn dieselmotoren. Agenten hebben gisteren op tien plekken in Duitsland invallen gedaan.

Het onderzoek richt zich op de 1,6- en 2,2-liter viercilinder Euro 5- en Euro 6-diesels van Mitsubishi. De politie heeft een oproep gedaan aan eigenaren om zich te melden. Agenten hebben op dinsdag niet alleen invallen gedaan bij Mitsubishi, maar ook bij toeleverancier Continental.

Sjoemelsoftware

Eind 2015 werd bekend dat Volkswagen op grote schaal illegale software had gebruikt in zijn diesels. De programmatuur kon een rollenbanktest herkennen en schakelde de motor dan over op een veel schonere modus. Op straat waren de diesels dus stukken viezer.

Tientallen miljarden

Volkswagen heeft tientallen miljarden euro's aan boetes en schadevergoedingen moeten uitkeren. In de Verenigde Staten moest het concern honderdduizenden auto’s terugkopen van eigenaren. Er lopen wereldwijd nog tig onderzoeken.

Gevangenisstraffen

Diverse topmanagers van Volkswagen zijn opgepakt, waarvan een aantal lange gevangenisstraffen hebben gekregen. Voormalig ceo Martin Winterkorn en de huidige topman Herbert Diess zijn eveneens aangeklaagd voor hun rol in het schandaal.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken