Nieuws

Automobilisten gaan demonstreren tegen snelheidslimiet van 100 km/h

Automobilisten gaan demonstreren tegen snelheidslimiet van 100 km/h

Goh, creatief hoor … Na de boeren en bouwers gaan nu ook de automobilisten het Haagse grasveld omploegen. Ze zijn boos. Omdat de overheid heeft besloten om de maximumsnelheid op snelwegen naar 100 km/h te verlagen.

De manifestatie is een initiatief dat op Facebook is gestart. Momenteel hebben bijna 20.000 mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn of daadwerkelijk te gaan. Als alles meezit, wordt de demonstratie op zaterdag 23 november gehouden. En dat is wel zo sympathiek van de boze automobilisten. Dan zitten ze het forensenverkeer in ieder geval niet in de weg.

Stikstofuitstoot omlaag

Waarom zijn ze boos? Omdat de snelheidslimiet binnenkort wordt verlaagd van 130 km/h naar 100 km/h. Overdag althans, want ’s avonds en ’s nachts blijft de maximumsnelheid gewoon op 130 km/h staan. De verlaging van de limiet is een van de maatregelen om de stikstofuitstoot met enige spoed te verlagen.

Bouw ligt stil

Door een uitspraak van de Raad van State liggen duizenden bouwprojecten stil. Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) stond toe dat de stikstofuitstoot van bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden later mocht worden gecompenseerd. Volgens de rechter is dat in strijd met Europese wetgeving. Om de bouw weer vlot te trekken, moet de stikstofuitstoot met noodmaatregelen omlaag worden gebracht.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken