Porsche en Boeing ontwikkelen vliegende auto

Porsche en Boeing ontwikkelen vliegende auto

De vliegende auto is het volgende paradepaardje van de autobranche. Nu elektrisch rijden doorbreekt en ook de zelfrijdende auto flinke stappen aan het maken is lijkt het tijd om weer een nieuwe stip van de horizon te zetten. Letterlijk en figuurlijk.

Eén van die stippen op de horizon is een samenwerking tussen Porsche en Boeing. Uit studies van Boeing blijkt dat het in steden efficiënter is om personen door de lucht te transporteren dan over de grond. En Porsche, dat zichzelf in de toekomst wil zien als een "provider van premium mobiliteit", denkt dat er grote potentiële markt is voor vliegende auto's. Het is daarin niet alleen. Eerder zagen we bijvoorbeeld Italdesign en Airbus al aan elkaar ruiken.

“ Een elektrisch vliegtuig dat verticaal kan landen en opstijgen.”

Samenwerking Porsche en Boeing nog in de kinderschoenen

Voorlopig bestaat de samenwerking tussen Porsche en Boeing louter nog op papier. De twee hebben een idee van wat het moet worden. Een elektrisch vliegtuig dat verticaal kan landen en opstijgen. Als een helikopter zeg maar, al zal het helemaal anders zijn qua vorm. De expertise van Boeing moet ervoor zorgen dat het nieuwe mobiliteitsconcept in letterlijke zin van de grond komt. Porsche z'n bijdrage moet er dan weer voor zorgen dat het eindresultaat appetijtelijk genoeg is om klanten aan te trekken.

Vliegende auto's in 2025 realiteit?

Porsche zelf stak ook z'n voelsprieten uit kwam tot de conclusie dat de 'urban air mobility market' vanaf 2025 flink gaat groeien. De twee bedrijven zijn nog maar net samen aan de slag, maar aan het persbericht hingen toch al twee renders van hoe zo'n vliegende Porsche eruit zou kunnen zien. Reken er maar op dat het resultaat, als het er ooit van komt, helemaal anders zal zijn. Een beetje zoals de PAL-V wellicht?

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Porsche en Boeing ontwikkelen vliegende auto
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties