Nieuws

Mee eens: Ferrari Monza SP2 is 'mooiste supercar'

Ferrari Monza SP2

Tijdens het Paris Festival Automobille International is de Ferrari Monza SP2 door een vakjury uitgeroepen tot 'Mooiste supercar van 2018'. Hoewel er misschien wel vijf of zelfs meer soortgelijke verkiezingen zijn, is het niet moeilijk het daarmee eens te worden.

Voor Ferrari was 2018 echt een jaar vol hoogte- en dieptepunten. Niet alleen liet diens CEO veel te vroeg en geheel onvoorzien het leven, zelf kwam het merk met het steigerende paard ook wel eens schokkend uit de hoek.

Daartegenover stonden gelukkig meer momenten waarbij luid gejuich en applaus door de zaal klonk. Na het onthullen van de 488 Pista bijvoorbeeld en bij de SP38 nogmaals. Maar de grootste klapper staat toch wel op het conto van de weergaloze Ferrari Monza SP2. Iets dat een jury vol specialisten op het gebied van design ook niet is ontgaan, waardoor deze moderne hommage aan Ferrari's legendarische race-barchetta's nu is verkozen tot de 'mooiste supercar van 2018'.

SP1 goede tweede

Was de SP2 deze eer niet toegekomen, dan had de SP1 het waarschijnlijk gekregen. De prestigieuze onderscheiding werd uitgereikt tijdens een ceremonie in het Hotel National des Invalides in Parijs, in het bijzijn van ruim 600 gasten, waaronder vele bekende gezichten uit de automobielindustrie en mediawereld.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ferrari Monza SP2
Ferrari Monza SP2
Ferrari Monza SP2
Ferrari Monza SP2
Ferrari Monza SP2
Redactie
Door Redactie

Zoeken