Sportief duo: Peugeot 3008 GT & GT Line

GT staat voor Peugeot al sinds jaar en dag synoniem voor sportiviteit. Op de gloednieuwe Peugeot 3008 vormt de toevoeging van die twee letters geen uitzondering op die regel. De Fransen presenteren het in twee smaken: als GT Line met wat sportieve opsmuk en als GT met echt sportievere kenmerken.

Laten we maar met de leukste van de twee beginnen: de 3008 GT. Die heeft namelijk niet alleen de looks, maar ook de power. Het model wordt geleverd met de 2.0 liter BlueHDi-dieselmotor met 180 pk vermogen. Het blok is gekoppeld aan een zestraps automaat en meteen de sterkste binnen het 3008-gamma.

Two-tone lak

Kijken we naar zijn sportieve aankleding dan valt natuurlijk de 'Coupe Franche' two-tone carrosserie op. Kies je voor Platinum Grey, Amazonite Grey of Metallic Copper dan kun je de achterzijde van de auto indien gewenst in Perla Nera laten spuiten. Het blijft een bijzonder gezicht.
Gaat de 'Coupe Franche' je te ver? Het dak van de 3008 GT wordt in ieder geval gespoten in 'Black Diamond' waardoor je zelf alsnog voor een aardig contrast kunt kiezen.

Koperkleur

Naast de kleurstelling krijg je op iedere 3008 GT bovendien ook sportiever bumperwerk, een exclusieve grille, standaard 19 inch lichtmetaal en Full-LED koplampen. Het interieur wordt opgesierd door koperkleurig stiksel op het dashboard, koperkleurige wijzerplaten, eikenhouten panelen en RVS-onderdelen in de vorm van voetsteunen en pedalen. Een heel chique en sportieve combinatie.

GT Line

Beschikbaar voor iedere 3008 is de GT Line. Deze uitvoering is geïnspireerd op de GT en wordt gekenmerkt door specifieke bumpers, een GT-grille, dubbele uitlaat en het zwarte dak. De optie voor de 'Coupe Franche' wordt eveneens beschikbaar als je voor de GT Line gaat.

Zowel de 3008 GT alsook de 3008 GT Line zijn vanaf oktober, gelijk met de introductie van de nieuwe 3008, leverbaar.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties