Nieuws

In de kijkdoos: nieuwe Renault Alpine

Het is lang wachten op de wederopstanding van de illustere Alpine. Althans, zo voelt het. Misschien komt het doordat de weg van het veelbelovende project nogal hobbelig is geweest. Anderzijds, het is inmiddels al weer 3 jaar geleden dat Renault de Alpine A110-50 toonde. Toch vermoedt onze 'helderziende' illustrator dat de uiteindelijke, nieuwe Alpine weinig zal afwijken van die conceptcar.

Om met het slechte nieuws te beginnen. Bernard Ollivier, de man die bij Société des Automobiles Alpine Renault (of heet die onderneming inmiddels anders sinds Caterham is afgekapt van het gezamenlijke project?) de scepter zwaait, heeft laten weten dat de reïncarnatie van de illustere Alpine A110 pas eind 2016 in productie zal gaan, met een lancering ergens in de eerste helft van 2017. Kortom, geduld is een schone zaak.

Mysterieus
Het lang vergen van ons geduld in combinatie met de summiere informatiestroom vanuit Renault over de auto maakt de nieuwe Alpine een behoorlijk mysterieuze auto om naar uit te zien. Eigenlijk het enige dat we weten is dat het een relatief betaalbare, puristische sportcoupé betreft voorzien van hitsige 1.6 liter turbomotor en een zeer beperkt wagengewicht van om en nabij de 1.000 kilogram. Vrijwel zeker is dan weer hoe de nieuwe Alpine eruit zal gaan zien, ondanks de mules die we ervan hebben zien rijden. Hoe? Nou, zoals op deze afbeelding.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken