Nieuws

'Nieuwe' Saab 9-3 ook in Nederland te koop

Nieuwe Saab 9-3 vanaf nu te koop

Het is vanaf vandaag ‘gewoon’ weer mogelijk om een Saab te kopen. NEVS (National Electric Vehicle Sweden) kiest zijn eigen website als verkoopkanaal, alwaar geïnteresseerden hun 9-3 Aero kunnen bestellen.

UPDATE 20 december 2013: Saab-dealer Blokhuis (Arnhem, Apeldoorn en Utrecht) heeft laten weten de Saab 9-3 naar Nederland te halen en daarmee de Saab-liefhebber de mogelijkheid te geven in een nieuwe 9-3 te stappen zonder dat daarvoor onderstaand genoemde moeite hoeft te worden verricht.

Voor de verstokte Nederlandse Saab-fan kost het misschien wat moeite, invoerkosten en navraag over de garantievoorschriften en service, maar het moet ongetwijfeld mogelijk zijn de ‘nieuwe’ 9-3 Aero te importeren. Waar een wil is, is een weg. De eerste beperkte oplage Saabs zal namelijk enkel in Zweden worden verkocht, voor een prijs van 280.000 Zweedse kronen, ruim € 32.000,-. Daarmee zal het model in Nederland verre van een koopje zijn.

Bomvol
Het leveringsgamma van de 9-3 Aero is zeer ongecompliceerd. Hij is verkrijgbaar in twee tinten: metallic zwart of metallic zilver. Ook de optielijst houden de Zweden simpel: de 9-3 Aero is altijd bomvol uitgerust. Zo heeft hij steevast tienspaaks 18 inch lichtmetaal, xenon-verlichting, elektrisch verwarmbare en verstelbare lederen sportzetels, een uitgebreid infotainmentsysteem, cruise control en parkeersensoren. Daarnaast biedt Saab drie jaar garantie en gratis onderhoud en ook krijg je er een set 16 inch lichtmetaal met winterbanden bij.

“De optielijst houden de Zweden simpel: de Saab 9-3 Aero is altijd bomvol uitgerust.”


2.0 turbo

De Aero heeft altijd een 2.0 liter turbomotor met 220 pk onder de kap, gekoppeld aan een handmatige zesversnellingsbak. Voor een meerprijs van € 1.100,- is ook een automaat beschikbaar. De prestaties van de 9-3 zijn nog altijd keurig. Van 0 naar 100 km/h doet de Saab in 6,9 seconden en zijn topsnelheid ligt op 240 km/h. De levering van de herboren Zweed start in het voorjaar van 2014 en later zal hij ook de Chinese markt bewandelen. Met de uit verkopen gegenereerde inkomsten heeft NEVS als doel om in de toekomst volledig elektrische Saabs te kunnen produceren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Saab 9-3 vanaf nu te koop
Nieuwe Saab 9-3 vanaf nu te koop
Nieuwe Saab 9-3 vanaf nu te koop
Nieuwe Saab 9-3 vanaf nu te koop
Redactie
Door Redactie

Zoeken