Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar! Reserveer nu
Nieuws

Nieuwe 1.8 benzinemotor voor Opel

Deze zomer debuteert een nieuwe 1.8 liter benzinemotor in de Opel Zafira. De 140 pk sterke motor is 18 pk sterker dan zijn voorganger en verbruikt iets minder brandstof. Later zal de viercilinder ook in de Vectra en Signum beschikbaar komen.

Deze nieuwe motor vervangt de huidige 1.8 liter benzinemotor. De huidige motor levert een vermogen van 122 pk en een koppel van 167 Nm. De volledig nieuwe motor met vier kleppen per cilinder is uitgerust met een aantal technologische hoogstandjes, waaronder twee continu verstelbare nokkenassen (DCVCP - Double Continuous Variable Cam Phasing) voor een optimale cilindervulling, een tweetraps inlaatspruitstuk en een uitlaatspruitstuk met geïntegreerde katalysator. Hij levert een vermogen van 140 pk. Negentig procent van het maximumkoppel van 175 Nm is beschikbaar over een breed toerentalbereik van 2.200 tot 6.200 t/min.
 

Zuiniger en sneller

Tests met de Opel Vectra toonden een gemiddeld verbruik aan van 7,3 liter per 100 kilometer, 0,3 liter (of vier procent) minder dan een Vectra met de vorige 1,8-liter motor. Tevens zijn de topsnelheid (213 km/u in plaats van 205 km/u) en het acceleratievermogen (0 tot 100 km/u in 10,5 seconden in plaats van 11,2 seconden) verbeterd.
 

Lichter

Ondanks de toevoeging van technologieën zoals ´Double Continuous Variable Cam Phasing´, zijn de ingenieurs erin geslaagd de nieuwe motor drie procent lichter te maken dan de vorige versie. Dankzij uitgebreide maatregelen om het motorblok en de cilinderkop stijver te maken werden de constructiesterkte en de stijfheid van de motor verhoogd. Het motorblok alleen al is 20 procent lichter dan zijn voorganger. De nieuwe 1.8 motor weegt 118 kilogram.
 

Zomer 2005

Deze zomer debuteert de 140 pk sterke 1.8 in de nieuwe Opel Zafira. De Vectra en Signum, die eind dit jaar een facelift krijgen, zullen ook leverbaar worden met deze motor.
Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken