Alle prijzen en uitvoeringen Citroen DS5

De vanafprijs van de DS5 wisten we al, maar nu heeft Citroen Nederland alle prijzen en specificaties van haar nieuwste telg bekend gemaakt. De prijslijst van de DS5 begint bij €34.550,- en maar liefst vijf versies van de Citroen DS5 vallen in de 20% bijtellingscategorie.

Net als bij de DS3 en DS4 is er keuze uit drie uitrustingsniveaus: Chic, So Chic en Sport Chic. De basisuitrusting omvat zaken als automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers, automatische airconditioning met 2 klimaatzones, programmeerbare cruise control, USB en Aux aansluitingen voor externe mediaspelers en een Start/Stop knop. Het exterieur van de auto blijft nagenoeg ongewijzigd tussen de verschillende uitrustingniveaus, standaard beschikt de DS5 over extra getinte achterste zijruiten, lichtmetalen velgen en LED dagrijverlichting en achterlichten. Ook op het gebied van passieve en actieve veiligheid biedt de DS5 standaard alle benodigdheden. ABS, ESP, Hill Start Assist, een elektronische handrem en Intelligent Traction Control behoren tot de standaarduitrusting. De DS5 mag zich dan ook 5-sterren toerekenen voor de EuroNCAP crashtests.

So Chic
Bij het volgende uitrustingsniveau So Chic beschikt de DS5 standaard over 18 inch lichtmetalen velgen (waarbij gekozen kan worden uit 2 kleuren) en heeft de THP 200 versie zelfs standaard 19 inch lichtmetalen velgen. Extra uitrusting zijn zaken als Bluetooth® handsfree met Streaming Audio Bluetooth®, keyless entry waarmee de auto zonder sleutel ontgrendeld ,vergrendeld en gestart kan worden, parkeersensoren achter en een speciaal vervaardigd DS uurwerk met analoge weergave. Het interieur wordt verrijkt met de Cockpit Roof, een console met 3 panoramadaken en tuimelschakelaars voor de bediening van o.a. de verduisteringsschermen. Halflederen bekleding is ook standaard op het niveau So Chic.

Sport Chic
Het laatste uitrustingsniveau Sport Chic heeft standaard lederen bekleding, met 7-voudig elektrisch verstelbare en verwarmde voorstoelen. De bestuurdersstoel is uitgerust met Twin-Zone massagefunctie en memory functie. Het dashboard is eveneens deels met leer bekleed. Bi-Xenon koplampen, het eMyWay navigatiesysteem met achteruitrijcamera en een kleuren Head-Up Display behoren ook tot de standaarduitrusting van de Sport Chic uitvoeringen.

Prijzen
Rijden in de DS5 is mogelijk vanaf een bedrag van € 34.550,-. Voor dat bedrag staat de 155 pk sterke THP 155 voor je klaar. Het model wordt standaard gekoppeld aan een zestrapsautomaat en beschikt over het Chic uitrustingsniveau. De tweede benzinemotor is de THP 200 met - je raadt het al – 200 pk die voor € 37.940,- in de prijslijst staan. Dit topmodel van de benzinemodellen wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en de So Chic uitvoering. Dieselen kan met een drietal motoren, waarbij de 110 pk sterke e-HDi 110 Airdream EGS de voordeligste is. Deze uitvoering kost € 34.690,- en komt, net als de THP 200, in aanmerking voor de 20% bijtellingsregeling. Naast de basisdiesel levert Citroën de DS5 met de 160 pk sterke HDi-krachtbron met en zonder automaat voor een bedrag van respectievelijk € 36.850,- en € 40.200,-. Absoluut topmodel is de DS5 Hybrid4 Airdream die minimaal € 45.150,- moet opleveren.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties