Nieuws

Alle details BMW 1-serie Urban en Sport Lines

Naar aanleiding van onze eerste kilometers met de nieuwe BMW 1-serie krijgen we veel vragen. Vooral met betrekking tot de door BMW gepresenteerde ‘Lines’ genaamd Urban en Sport. “Hoe zit dat nou precies? En is er dan ook nog een standaarduitvoering?” Wij zetten alles op een rijtje.

BMW heeft zelf de nodige verwarring gezaaid door bij het vrijgegeven van de eerste foto’s van de nieuwe 1-serie enkel de Sport (de rode auto) te tonen. Vervolgens stonden wij afgelopen week voor het eerst oog in oog met de Urban (de oranje auto) tijdens de persintroductie van de auto in Berlijn. Maar er is ook nog een standaarduitvoering zoals we dat tot op heden van de 1-serie gewend zijn. Daarvan heeft BMW geen officiële foto’s getoond, maar in Berlijn hebben wij wel een foto kunnen schieten. De zilvergrijze auto op de foto is de standaard 1-serie. Optioneel kan de 1-serie bovenop het standaard model worden uitgevoerd als Urban of Sport, ongeacht de motor of uitvoering. Kies je één van deze Lines dan heb je naast de elf carrosseriekleuren en vijf soorten lichtmetaal afhankelijk van de gekozen Line de keuze uit twee unieke wieldesigns, vijf soorten bekleding en drie soorten decorlijsten in het interieur. Daarmee is de 1-serie geheel naar smaak samen te stellen.

BMW 1-serie Sport Line
Bij de ‘Sport’ (het rode exemplaar op de foto’s) ligt de nadruk dankzij een vrij open voorbumper, grote wielen, zwart gelakte exterieurdetails zoals spiegels, grille en zelfs uitlaatpijp op de sportieve bestuurder. Die lijn wordt ook in het interieur doorgetrokken waar BMW sportief gevormde stoelen monteert en zowel qua bekleding alsook sierlijsten de nadruk op sportiviteit ligt. Om het tot in de details compleet te maken zien we bovendien sportieve wijzerplaten, instaplijsten met ‘BMW Sport’ erop, een sportstuurwiel met rood gestikt leder en een rode ‘clip’ op de sleutel. Erg fraai vinden wij de combinatie van zwarte bekleding met rode stiksels en de aluminium decorlijsten met een rode rand. Het straalt veel kracht en sportiviteit uit.

BMW 1-serie Urban Line
Wie voor Urban kiest (de oranje auto op de foto’s) toont lef met witte spiegelkappen, witte wielen en witte strips in de voor- en achterbumper. Zelfs de lamellen in de grille zijn in het wit gespoten. Zeker de combinatie zoals wij die reden is naar onze mening te gewaagd voor een BMW. In Nederland worden de spiegelkappen en wielen standaard dan ook in respectievelijk de kleur van de carrosserie dan wel zilvergrijs geleverd; een optie die overigens zowel bij de Sport als de Urban sowieso mogelijk is. Binnenin de Urban is er te kiezen voor bijvoorbeeld een combinatie waarbij wit domineert. De sierlijsten op het dashboard hebben een glasachtige uitstraling en maken in combinatie met wit leder het interieur bijna compleet anders ten opzichte van de zwart/rode stijl die we op de Sport op deze foto’s zien.

Meerprijs Sport en Urban Line
In beide gevallen kosten de Lines € 1.983,- extra. Twee soorten stoffen bekleding zijn daarbij inbegrepen (leer kost respectievelijk € 1.844,- en € 1.288,- extra). Ook voor bijvoorbeeld de aluminium sierlijsten in de Sport dient bijbetaald te worden (€ 220,-). Lichtmetaal (16 inch) is in beide gevallen standaard, maar voor grotere maten dien je op zijn minst € 580,- bij te leggen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken