Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement!

Pak jouw magazine-moment en blijf op de hoogte van de autowereld!

Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement! Bekijk actie >
Reportages

Gamereview: Need For Speed Hot Pursuit Remastered is verslavend lekker

Gamereview: Need For Speed Hot Pursuit Remastered is verslavend lekker

Hoe goed is een tien jaar oude game nog? Behoorlijk goed, als we afgaan op Need for Speed: Hot Pursuit Remastered. Want de arcaderacer uit 2010 is voor zijn heruitgave alleen grafisch flink geüpgraded. Aan de verslavende gameplay bleven de ontwikkelaars wijselijk af.  

'If it ain't broke, don't fix it.' Dus heeft ontwikkelaar Criterion Games zich bij Need for Speed: Hot Pursuit Remastered vooral bekommerd om het up to date brengen van de graphics. Nou kun je je natuurlijk afvragen waarom een remaster in dit geval nodig was, maar hé … die discussie is voor een andere keer. Want we zitten eigenlijk gewoon te popelen om onze PlayStation 4 weer op te starten voor een lekker snel potje Need for Speed: Hot Pursuit.

Gevoel van snelheid en spectaculaire crashes

Want zo'n spel is het. Geen moeilijk gedonder met banden, set-ups, camber, caster en wat allemaal niet meer. Gewoon de game induiken en racen, driften en crashen. Ontwikkelaar Criterion Games kunnen jullie kennen van de Burnout-serie, waarin het gevoel van snelheid (met veel motion blur) en de meest spectaculaire crashes centraal staan. En die elementen hebben ze in 2010 overgezet naar Need for Speed: Hot Pursuit, een racespel in de trant van Need for Speed III: Hot Pursuit uit 1998.

De politie komt jouw straatrace verstoren

In die game moest je uitkijken voor politiewagens, die jouw straatrace onherroepelijk kwamen verstoren. De agenten achtervolgden je en gebruikten onder meer blokkades en spijkerstrips om je tot stoppen te dwingen. En dat doen ze in Need for Speed: Hot Pursuit Remastered nog steeds. Al zijn de 'cops' nu tot veel meer dingen in staat. Bovendien draait de game de rollen ook om. In Need for Speed: Hot Pursuit sta je aan beide kanten van de wet en mag je plaatsnemen in 'police cruisers' om nietsvermoedende straatracers te bekeuren of van de weg te rijden.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Gamereview: Need For Speed Hot Pursuit Remastered is verslavend lekker

Combinatie van Arizona, Californië en Colorado

Need for Speed: Hot Pursuit speelt zich af in Seacrest County een fictieve staat van de VS, die de landschappen van Arizona, Californië en Colorado combineert. Op een kaart kun je kiezen uit diverse race-events, die eigenlijk allemaal zo'n vijf minuten per stuk duren, of je nou als straatracer of als agent speelt. Hoe meer events je op je naam schrijft, hoe meer punten je verzamelt en hoe meer beloningen je vrijspeelt, waaronder natuurlijk meer auto's.

Naar de nieuwste auto's is het vergeefs zoeken

De lijst met beschikbare modellen is niet enorm lang, maar uitgebreid genoeg. Hij loopt van betaalbare sportwagens als de Audi TT en BMW Z4 tot kostbare hypercars als de Lamborghini Reventón en Pagani Zonda. Naar de nieuwste modellen is het vergeefs zoeken. Need for Speed: Hot Pursuit Remastered is in de basis natuurlijk al tien jaar oud. Upgraden hoef je je auto's niet. Je kiest een type, een kleur, en gaat op weg. Zo eenvoudig is de game.

Remmen? Nee joh, gas loslaten is voldoende

En dat geldt ook voor het rijden zelf. Bij Need for Speed: Hot Pursuit Remastered moet je niet aankloppen voor een uitgebalanceerd rijmodel. Het is gassen geblazen, meer niet. Voor sommige bochten moet je remmen, maar vaak is gas loslaten voldoende. Stuur je in, dan komt de achterkant van de auto omzetten en kun je hem met het gas relatief gemakkelijk in een drift houden. Het voelt heerlijk om met belachelijke snelheden tussen het overige verkeer door te manoeuvreren. Want de grens tussen volledig in controle zijn en eigenlijk niet meer weten wat er gebeurt, is flinterdun.

Gamereview: Need For Speed Hot Pursuit Remastered is verslavend lekker

Je tegenstanders halen vuile trucjes uit

Tijdens de race laadt je een boostmodus op, die je kunt gebruiken om ineens veel sneller te accelereren. Het effect is spectaculair, maar in feite heb je er weinig aan. Need for Speed: Hot Pursuit Remastered maakt namelijk wel héél erg veel gebruik van 'rubber banding'. Daarmee bedoelen we dat andere auto's in een race dan weer veel sneller dan jij gaan en dan weer inhouden zodat je ze bij kunt halen. Het maakt eigenlijk niet uit hoe je presteert, je tegenstanders halen altijd hetzelfde neppe trucje uit.

De Preview-events zijn geen pretje

Om gelijk door te gaan naar een ander kritiekpuntje. De races en achtervolgingen in Seacrest County zijn eigenlijk allemaal leuk om te doen, behalve de zogeheten Preview-events. In die races rijd je in je eentje tegen de klok. Je moet binnen een bepaalde tijd blijven en een gouden medaille halen om andere evenementen op dat parcours vrij te spelen (een bronzen of zilveren plak is niet voldoende). En de tijd die je daarvoor moet neerzetten, is niet misselijk.

Performance Mode of Quality Mode

Speel je Need for Speed: Hot Pursuit Remastered op een PlayStation 4 of Xbox One, dan houdt het spel een framerate van 30 beelden per seconde aan. Op de PlayStation 4 Pro en Xbox One X heb je de keuze uit twee modi: Performance Mode (60 fps in 1080p) of Quality Mode (30 fps in 4k). In multiplayer kun je Need for Speed: Hot Pursuit Remastered met tot acht andere personen online samen spelen. De game is er ook voor de Nintendo Switch.

Gamereview: Need For Speed Hot Pursuit Remastered is verslavend lekker

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered kopen?

Je betaalt niet de volle mep van 60 tot 70 euro voor Need for Speed: Hot Pursuit Remastered en dat is maar goed ook. Want hoe enorm verslavend de game ook is om te spelen, je bent toch onderweg met een opgewaardeerde racetitel uit 2010. Heb je die nooit gespeeld en ben je op zoek naar een vermakelijke arcaderacer? Dan is Need for Speed: Hot Pursuit absoluut een uitstekende keuze. Heb je een Xbox? Dan moet je zeker weten Forza Horizon 4 als betere alternatief in je collectie hebben.

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered is beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken