Tests

Luxe reislimousine: Kia Opirus 3.5 V6

Luxe reislimousine: Kia Opirus 3.5 V6

Kia doet een gewaagde stap met de Opirus. Ze ontwikkelen een dure, luxe auto met alles ´der op en der aan´ maar met een weinig vernieuwend en een beetje gewaagd uiterlijk.

Als wij de zilvergrijze Kia Opirus bekijken op het terrein van de importeur, zien wij een grote, forse auto staan. Een auto die luxe uitstraalt, met zijn mooie 16" lichtmetaal, maar als we verder kijken naar het exterieur dan zien wij weinig nieuws, we zien koplampen die weg te lijken komen van Mercedes, een mooie grille die zo lijkt overgenomen van Jaguar of Lancia, en het achterwerk van de Kia Opirus lijkt wel van Amerikaanse afkomst. Kortom weinig nieuws toch? Totdat we verder kijken, dan zien wij een auto fabrikant die het lef heeft al deze stijleffecten te combineren in een auto, en dit is de eerste topklasse wagen van Kia dat is wel nieuw. Over de smaak valt te twisten je vindt de Kia mooi of niet.

Wat een luxe
Als we het interieur van de Opirus eens flink onder de loep nemen, dan zien we dat Kia nergens op bezuinigd heeft. Bij de Opirus zien we leer, hout en chroom in overvloed, en dat is niet het enige wat deze Koreaan te bieden heeft, we zien elektrische stoelverstelling al komt dit knoppenspel ons erg bekend voor, het zit er wel op. Noem het maar op de Kia die heeft het. Alles elektrisch verstelbaar een paar voorbeelden, stuur, ramen spiegels etc. Stoelverwarming heeft hij ook voor en achter, gescheiden airco, ook voor en achter. En wat ons ook aanspreekt
is de zeer goed werkende cruise control. Een dikke radio zit er bij de Kia ook in en wat ons opvalt is dat bij deze Kia de boel wel erg mooi afgewerkt is en dat hij luxe uitstraalt.

De weg op
De eerste indruk die de Kia bij ons opwekt is dat hij heerlijk direct is zowel in sturen als op het gas. Het lijkt of de paarden onder de kap staan te springen om aan het werk te gaan. En dat merk je als je gas geeft de Kia accelereert vlot en trekt bijna traploos in een streep door, en dan merk pas wat een heerlijke automaat deze auto heeft die je overigens ook zelf kunt schakelen. De vering van de Kia doet Amerikaans aan: soepel en toch comfortabel, maar de auto is absoluut niet zoekerig zo voelt hij ook geen seconde aan. De bijna 1800 kg zware Opirus is fel op de rem en dat merk je onder het rijden, als je het rempedaal maar iets aantikt weet de Opirus meteen wat er moet gebeuren binnen enkele luttele tellen sta je ook echt stil, hier zijn natuurlijk ook weer enkele technische snufjes voor zoals het ABS-remsysteem, de remvrachtverdeling en de remassistentie die dit allemaal in goede banen leiden.

Veiligheid
Veiligheid staat tegenwoordig bij vele auto fabrikanten voorop, en zo ook bij Kia want het ontbreekt werkelijk nergens aan, airbags voor bestuurder, bijrijder en ook voor de mensen op
de achterbank, ja deze Kia is zelfs uitgerust met Windows -airbags voor en achter, en natuurlijk zij-airbags. Zoals eerder genoemd heeft de Kia ook ABS, ESP en TCS.

Wie koopt er een Opirus?
Je kunt je afvragen wat voor mensen er een Kia Opirus kopen, daarom zullen we nog even alles op een rij zetten. Deze Kia zit boordevol opties maar waar wij als Nederlanders tegen
aanlopen is de toch nog hoge prijs. De auto heeft een hele goede prijs-uitrustingsverhouding maar men wil geen ton in oude guldens betalen voor een auto waar Kia op staat. Maar waarom niet? Kia heeft met name met de Sorento bewezen een heel goed merk te zijn met kwalitatief goede en wat uitrusting betreft een complete auto voor een concurrerende prijs. Ook de Opirus is van dit kaliber. Natuurlijk valt de Opirus in een andere klasse en gaat hij bij dit soort auto´s een groot gedeelte om status. Als je je als directeur laat vervoeren doe je dat liever in een Audi, Mercedes of BMW, dat heeft nu eenmaal meer uitstraling. Maar bedenk wel dat de Opirus een stuk goedkoper is, met een complete uitrusting en en heleboel ruimte en comfort. En bovendien, je hoeft je auto niet eens naar de garage te brengen. De dealer komt ´em voor je halen en brengt een weer helemaal klaar bij je voor de deur!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Luxe reislimousine: Kia Opirus 3.5 V6
Luxe reislimousine: Kia Opirus 3.5 V6
Luxe reislimousine: Kia Opirus 3.5 V6
Luxe reislimousine: Kia Opirus 3.5 V6
Luxe reislimousine: Kia Opirus 3.5 V6
Redactie
Door Redactie

Zoeken