Overige

Favoriete auto's van 2022 - De keuze van Wouter Vastenhout

Favoriete auto's van 2022 - De keuze van Wouter Vastenhout

Welke auto's gaven het jaar 2022 kleur? Alle redacteuren van Auto Review wikten en wogen en kozen een favoriet. Deze keer de keuze van ons nieuwste redactielid Wouter Vastenhout, de Toyota GR86.

Er is niets mooier dan een coupé. Natuurlijk: een suv is veel praktischer. Maar de schoenen van Crocs zijn ook praktischer dan de naaldhakken van Manolo Blahnik en die wil je ook niet. En ja, een suv biedt meer ruimte voor de kinderen, maar daar heb je het openbaar vervoer voor. Alle gekheid op een stokje: als vrijgezel zonder kinderen heb ik makkelijk praten. Ik zou alleen graag meer coupés op de weg zien. 

Toyota GR86: niet voor zaterdagfamilies

Dus toen ik begin dit jaar de kans kreeg om achter het stuur te kruipen van de Toyota GR86, twijfelde ik geen moment. Eindelijk weer eens een auto voor de automobilist die op een vroege zaterdagochtend liever de kroeg uitloopt dan langs de zijlijn van het voetbalveld staat om hier zijn kinderen aan te moedigen. De Toyota GR86 is allesbehalve een auto voor 'zaterdagfamilies'.

Favoriete auto's van 2022 - De keuze van Wouter Vastenhout

Ook nog: een heerlijke atmosferische benzinemotor

Een coupé is anno 2022 uit commercieel oogpunt verre van interessant voor automerken en daarom verdient Toyota lof dat het toch de GR86 ontwikkeld heeft. En nog wel met een heerlijke atmosferische benzinemotor, ook al komt die uit de Subaru BRZ. En ook omdat de Toyota GR86 tamelijk betaalbaar is, vind ik een reden om hem bovenaan mijn verlanglijstje te zetten. 

Favoriete auto's van 2022 - De keuze van Wouter Vastenhout

Niets tekort

Het vermogen van de Toyota GR 86 van 200 pk klinkt niet als heel veel, maar hiermee kom je absoluut niets tekort. De ware kracht van de auto zit hem in het stuur- en weggedrag. De Toyota GR 86 is lichtvoetig en reageert direct op elk commando dat je de auto geeft. Het snerpende geluid dat hierbij vrijkomt, is een genot voor het oor. 

Gouden plak

Ik heb er het geld niet voor, maar anders kocht ik zo'n duur appartement waarbij je vanuit de living kunt kijken naar je auto die in de aangrenzende garagebox van glas staat geparkeerd. Dan nam ik een felrode Toyota GR86. Dat juist een doorsnee volumemerk als Toyota een dergelijk fraaie sportcoupé op de markt brengt, verdient wat mij betreft een gouden plak. 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Wouter Vastenhout
Door Wouter Vastenhout

Noem hem geen ‘petrolhead’. Er is immers meer in het leven. Kan dus niet alle modelcodes van Mercedes opdreunen (en vindt het zelfs een beetje eng als jij dat wel kunt). Uitzondering is de R170, de modelcode van de SLK-generatie waar hij momenteel in rijdt. Heeft ook een eerste generatie Mazda MX-5. Die doet hij nooit weg, ook al betekent dit op water en brood leven.
Lees meer »

Zoeken