Overige

De overeenkomst tussen een Commando en een sportauto

De overeenkomst tussen een Commando en een auto

Op de testbank, loodzware circuits als de Nürburgring, bij 50 graden boven én onder nul; auto's worden getest om onder de meest zware omstandigheden op hun taak te zijn voorbereid. Ze moeten keer op keer excelleren. En dat is precies wat er ook van het Korps Commandotroepen wordt gevraagd. Want ook zij moeten mentaal, maar zeker ook fysiek, in bergachtig of waterrijk gebied, in snikhete woestijnen of onder ijskoude omstandigheden te allen tijde topprestaties leveren.

Lijkt je dat wel wat? En ben je daar geschikt voor? Wij geven je in dit artikel graag wat meer informatie over een baan bij het Korps Commandotroepen (KCT). Maar we waarschuwen je op voorhand, dit zijn de Special Forces van Defensie. En daar kom je niet zomaar bij. Net zoals een Ferrari niet zomaar het springende paard in de grille verdient.

Goed afgetraind

Om maar met de deur in huis te vallen, de lijst met eisen vooraf is streng. Zoals een sportauto lichtgewicht, gestroomlijnd en tevens perfect onderhouden moet zijn om tijdens een circuitdag de anderen af te troeven moet een commando goed getraind zijn, mag je geen bril of contactlenzen dragen, minimaal 1.65 m lang zijn en bereid zijn om uitgezonden te worden. Oh ja, je moet ook niet bang zijn voor hoogtes en goed kunnen zwemmen.

“Dit zijn de Special Forces van Defensie. En daar kom je niet zomaar bij.”


De overeenkomst tussen een Commando en een auto
De overeenkomst tussen een Commando en een auto

Proefrit maken

Nog steeds geïnteresseerd? Dan wil Defensie wel graag dat je eerst een 'proefrit' komt maken. Tijdens drie intensieve dagen op de kazerne in Roosendaal dagen ze je fysiek en mentaal uit als voorproefje op het opleidingstraject tot commando. Wat je daar te wachten staat en of je daar fit genoeg voor bent? Dat kun je alvast trainen aan de hand van een speciaal ontwikkelde app.

Door tot het bittere eind

Met alleen een gezond lichaam ben je er echter niet. Als Commando komt het ook aan op betrouwbaarheid, integriteit, doorzettingsvermogen, wilskracht, intelligentie en openheid. Zaken die zo vanachter je scherm heel gemakkelijk op jezelf te reflecteren zijn. Maar stel je eens voor je dat je helemaal kapot bent. En toch nog door moet. Kun je dat? Stel je voor dat je op Le Mans net over de start-finish bent, je ruit vol vliegjes zit, een wiel er half bij hangt en je moeite moet doen de auto op de weg te houden maar nog een volle ronde moet rijden om bij de pitstraat te komen. En dat midden in de nacht terwijl je al uren achter het stuur zit.

“Met alleen een gezond lichaam ben je er echter niet.”


De overeenkomst tussen een Commando en een auto
De overeenkomst tussen een Commando en een auto
De overeenkomst tussen een Commando en een auto

Mini-documentaire

In een mini-documentaire geeft Defensie een uniek kijkje achter de schermen bij het Korps Commandotroepen. Je wordt meegenomen op een missie om te zien wat er allemaal bij komt kijken. Denk je dan nog steeds dat je het in je hebt en ben je niet jonger dan 19,5 en niet ouder dan 28,5? Meld je dan aan op www.werkenbijdefensie.nl/commando.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken