Overige

Dit zijn de 5 dodelijkste circuits ter wereld

Racen, zelfs autorijden, is niet geheel ongevaarlijk. Maar het éne circuit is meer vergevingsgezind dan het andere. Dit zijn de 5 dodelijkste stukken race-asfalt ter wereld!

Nürburgring - Nordschleife

Nürburgring - Nordschleife

Vandaag de dag is de noordelijke ronde, de Nordschleife, nog steeds 20,8 km lang, met 73 bochten en meer dan 300 meter hoogteverschil. Sinds de opening in juni 1927 kwamen 73 deelnemers en officials om het leven, maar het circuit eist elk jaar nog tussen 2 en 12 levens van hobbyisten.

La Sarthe

La Sarthe

Deze Franse baan, bekend van de 24 Uren van Le Mans natuurlijk, bestaat uit een mix van circuit en openbare weg. Sinds 1929 lieten er niet minder dan 22 coureurs het leven. De laatste coureur verongelukte in 2013, tijdens de 24-uurs-race. Het ergste leed voltrok zich in 1955, toen een coureur en 83 toeschouwers omkwamen.

Autodromo Nazionale Monza

Autodromo Nazionale Monza

Dit net geen 5,8 km lange F1-circuit vroeg sinds de eerste race in 1922 het ultieme offer van lieft 52 coureurs, 1 medewerker en 35 toeschouwers. Onder meer Formule 1-legendes Jochen Rindt en Ronnie Peterson bliezen hier hun laatste adem uit.

Spa-Francorchamps

Spa-Francorchamps

Spa-Francorchamps was meer dan 15 km lang. De huidige omloop van 7 km is ondanks moderne voorzieningen nog altijd zeer gevaarlijk. Tot op heden kwamen er 48 coureurs, waarvan 12 Belgen, en 4 marshalls om het leven. Het meest recente dodelijke ongeluk dateert uit juni 2013.

Daytona Speedway

Daytona Speedway

Bochtrijke circuits zijn bloedlink, maar ook ogenschijnlijk simpele ovals kunnen gevaarlijk zijn. Die van Daytona bijvoorbeeld, waar nog steeds elk jaar de beroemde Nascar Daytona 500 wordt gereden, eiste al behoorlijk wat levens. Al 36 deelnemers en één lid van een pitcrew kwamen er om.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken