Tuning & styling

200 pk sterke Abarth 500 van Karl Schnorr

Karl Schnorr Kraftfahrzeuge was tot vandaag volledig onbekend bij ons. Daar is verandering gekomen bij de introductie van deze Abarth 500. Normaliter levert dit bommetje 135 pk, of in Esseesse-uitvoering 160 pk. Schnorr weet er maar liefst 200 pk uit te halen.

De Abarth 500 is affabriek al een enorm spektakel en als ‘Esseesse’ valt er helemaal veel te genieten. We kunnen ons dus goed voorstellen hoe moet voelen om met de versie van Karl Schnorr op pad te zijn. De tuner biedt twee upgrades: Power Level I en Power Level II. De eerste brengt het vermogen van de 1.4 turbomotor naar een hoogte van 163 pk, maar daarvoor hebben wij de Esseesse (160 pk). Interessanter is de tweede tuningkit. De van origine zijnde Fiat-dealer wijzigt dan enkele parameters in de ECU, schroeft een grotere turbocharger op de 1.4 en monteert tot slot een uitlaatsysteem met optimale airflow. Het resultaat is een verbluffende 200 pk. Hiermee zal de Abarth 500 vast en zeker nog een paar tienden van een seconde sneller naar de 100 km/h accelereren. De Abarth 500 Esseesse doet dit kunstje in 7,4 seconden. De topsnelheid van de Karl Schnorr Abarth zal rondom de 225 km/h schommelen. En geloof ons, dat is erg hard in zo’n karretje!

Overige mogelijkheden
Naast de motorische upgrade is het tevens mogelijk optisch aan te tonen dat je een bezoek hebt gebracht aan Schnorr Kraftfahrzeuge. De OZ-wielen bevinden zich standaard onder de Abarth 500 Esseesse, maar worden desgewenst in het opvallende Seria Rossa gespoten. Deze optie kost voor de 135 pk sterke Abarth 500 € 1.090,- en dat is inclusief de wielen. Een speciaal afgestemde vering waarbij de auto ook iets lager op het asfalt komt te liggen is verkrijgbaar voor € 1.270,-. Het stickerwerk zoals te zien is op de foto’s moet € 285,- kosten. De vraagprijs van de tuningkits Power Level I en II bedragen respectievelijk € 950,- en € 5.050,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken