Lifestyle & design

Eigen horloge voor Range Rover Velar

Eigen horloge voor Range Rover Velar

Wie dwars door Genève rijdt, kan het niet missen. Bovenop de façade van menig bouwwerk staat daar de naam van een prestigieus, Zwitsers horlogemerk uitgeschreven. Ook Zenith staat daartussen. Zelfs bezoekers van de lokale Autosalon konden er haast niet omheen. De reden: de Range Rover Velar was daar een van de belangrijkste primeurs en Zenith ontwierp daarvoor een speciale klok op basis van haar icoon: de El Primero.

El Primero, wat 'de eerste' betekent, is 's werelds eerste zelfopwindende chronograafhorloge. In 1970 kwam Zenith ermee naar buiten en sindsdien wordt het als een icoon onder horlogefanaten beschouwd. Rond datzelfde jaar stuurde Land Rover ook de allereerste prototypes van de later geworden Range Rover de weg op. Hun koosnaam? Velar, wat vrij vertaald 'geheimzinnig' betekent. Nu, bijna 50 jaar later, prijkt diezelfde naam op het nieuwste model van Range Rover.

Zenith daarentegen is nooit gestopt met het maken van de El Primero. Ontelbare varianten zijn ervan op de markt gebracht, allen bedeeld met een smetteloze kwaliteit maar ook prijskaartje waar de haren van de doorsnee horlogeman overeind gaan staan. 'Een ideale horlogepartner voor ons' moet Range Rover hebben gedacht. Een samenwerking tussen beide merken was al snel beklonken en de exclusieve Range Rover Velar Zenith El Primero Chronomaster is daarvan het resultaat.

Tijdloos design

Waar anders dan in Genève, het hart van de horloge-industrie, en de debuutlocatie van de nieuwste Range Rover-telg beleeft ook het Velar-horloge zijn première. Het zo tijdloos mogelijk vormgegeven Zenith-horloge heeft een keramisch aluminium kast van 42 mm, die koperkleurig is afgewerkt. Voor enig contrast zorgt de wijzerplaat die in leigrijs is afgewerkt en is voorzien van drie chronograafwijzers en datumaanduiding.

Aan de zijkant zit het kroonwiel en twee drukknoppen. Door de transparante achterzijde van de kast zijn de namen Range Rover en Velar zichtbaar, die zijn gegraveerd in het slingergewicht en de sluitring van de kast. De polsband, die sluit met een 'triple folding'-gesp van behandeld titanium, is op zijn beurt opgebouwd uit duurzaam rubber en geperforeerd kalfsleder. Hebben? Voor € 8.900,- is 'Velar by Zenith' de uwe. Exclusief de SUV zelf uiteraard. Die kost naar verwachting nog eens 70 mille.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eigen horloge voor Range Rover Velar
Eigen horloge voor Range Rover Velar
Eigen horloge voor Range Rover Velar
Eigen horloge voor Range Rover Velar
Eigen horloge voor Range Rover Velar
Redactie
Door Redactie

Zoeken