Lifestyle & design

Luxe kampeerbus: de nieuwe Mercedes-Benz Marco Polo

Je trekt er in het weekend graag op uit? Houdt van vissen, mountainbiken of koken in de wijde natuur? Maar een klein tentje gaat je echt te ver? De nieuwe Mercedes-Benz Marco Polo is een luxe wereldreiziger die je ook voor alledag kunt gebruiken.

Om het een camper te noemen gaat ons wat ver. Maar goed, volgens de geleerden is de Mercedes-Benz Marco Polo echt een camper. Of, zoals Mercedes het zelf ook wel noemt, een recreatie-van. Compact, maar luxe. En ondanks zijn beperkte afmetingen wel geschikt om met vier personen in te slapen (twee boven, twee beneden).

Van keuken tot kledingkast

De Marco Polo is van alle gemakken voorzien. Van een keuken met gasbranders, een spoelbak en een koelkast tot een kledingkast, om te draaien voorstoelen en zowel een tank voor schoon water alsook voor het afvalwater. Daarbij is in de gehele camper rekening gehouden met een zo goed mogelijk gebruik van de beperkte ruimte. Veel zaken zijn weg te klappen, af te dekken, om te draaien of - zoals in het geval van de slaapplaatsen boven - open te klappen. Want als je het dak omhoog klapt dan ontstaat er zomaar een bed tweepersoonsbed van 2,03 bij 1,13 meter.

Op roadtrip

Wij moeten er niet meteen aan denken om met vier personen langere tijd op pad te gaan met de Marco Polo, maar met zijn tweetjes een roadtrip maken of gewoon in de weekenden lekker op pad gaan klinkt wel heel aanlokkelijk. Zeker als je je bedenkt dat je de auto (dat feitelijk een V-klasse is) de rest van het jaar gewoon voor alledaags vervoer kunt gebruiken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken