Dit beroemde automerk verbiedt jou om zijn nieuwste model op Marktplaats te verkopen

Dit beroemde automerk verbiedt jou om zijn nieuwste model op Marktplaats te verkopen

Rijkelui hebben er een handje van hun exclusieve auto door te verkopen op het moment dat-ie meer waard wordt. Maar het volgende nobele automerk is hier he-le-maal klaar mee. Als je dat flikt kom je zelfs op een zwarte lijst te staan!

Het model waar we het over hebben, is de nieuwe Rolls-Royce Spectre. Deze Rolls rijdt volledig elektrisch. Dat drukt de Nederlandse prijs, want CO2-uitstoot kent de reusachtige (bijna 5,5 meter lange) coupé niet. Je moet alsnog bijna vier ton betalen, maar de Spectre is wel de 'goedkoopste' Rolls van dit moment.

Dit beroemde automerk verbiedt jou om zijn nieuwste model op Marktplaats te verkopen
Dit beroemde automerk verbiedt jou om zijn nieuwste model op Marktplaats te verkopen

Zoals het wel vaker gaat met peperdure auto's worden sommige exemplaren door mensen gekocht die geen plannen hebben om ermee te rijden. Of in ieder geval niet vaak. Ze schaffen de auto aan om hem later voor een veel hogere prijs door te verkopen. Dat hoef je niet te proberen met een Peugeot 208 of Volkswagen Polo. Die zijn zodra je de showroom uitrijdt al minder waard. Maar het wordt een ander verhaal als je een heel exclusieve auto koopt.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Niet exclusief, maar ultra-exclusief

Hierbij hebben we het overigens over ultra-exclusieve auto's. Geen Porsche 911 Carrera, maar een Porsche 911 Dakar. Die laatstgenoemde is gelimiteerd qua productie en kan op termijn heel veel geld waard worden. Een Carrera kom je ook niet snel in de koopjeshoek van een bouwmarkt tegen, maar de originele prijs zal niet drie keer over de kop gaan. De Spectre is als belegging ook interessant, want dit is de eerste volledig elektrische Rolls-Royce ooit.

We verbieden het je onze wekelijkse nieuwsbrief door te sturen ;-) dus zorg dat je vrienden zich aanmelden:

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Dit beroemde automerk verbiedt jou om zijn nieuwste model op Marktplaats te verkopen

Tegen het zere been

Het doorverkopen van de Spectre om er zelf financieel beter van te worden, is echter tegen het zere been van Rolls-Royce, getuige een nieuwsbericht op thedrive.com. "Deze mensen komen per direct op een zwarte lijst te staan en krijgen nooit meer de kans een nieuwe Rolls-Royce te kopen" aldus ceo Torsten Müller-Ötvös tegen het Britse automagazine Car Dealer.

Rolls-Royce volgt hiermee min of meer het voorbeeld van General Motors. Dit merk gaf eerder aan dat degene die zijn Corvette Z06 met handgebouwde V8 binnen het jaar doorverkoopt, wordt bestraft. Bepaalde garanties zijn niet langer overdraagbaar en een nieuwe Corvette kun je voorlopig op je buik schrijven. 

Bezint eer ge begint

Denk dus drie keer na voordat je een Spectre koopt om de elektrische coupé meteen hierna voor een hogere prijs op Marktplaats.nl te zetten. Je mag dan nooit meer een nieuwe Rolls aanschaffen. Dat is voor je favoriete golfclub of herensociëteit wellicht een reden om je eveneens voor altijd te royeren.

Dit hele verhaal betekent trouwens niet dat er nu helemaal geen Rolls-Royces op Marktplaats.nl staan. Meestal vind je er wel een stuk of twintig, en sommige zijn nog hartstikke betaalbaar ook!

Overigens gingen we eerder uit van een prijs van rond de 500.000 euro voor een Rolls-Royce Spectre. Gokken met geldbedragen moet je blijkbaar niet altijd aan ons overlaten: 

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wouter Vastenhout
Door Wouter Vastenhout

Noemt zichzelf geen ‘petrolhead’, want er is meer in het leven. Kan dus niet alle interne codes van automodellen opdreunen. Uitzondering is F56, de modelcode van de derde generatie Mini Cooper waar hij momenteel in rijdt. Heeft sinds 2007 ook een eerste generatie Mazda MX-5. Eerst als dagelijks vervoer, maar inmiddels genietend van zijn pensioen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties