MG Cyberster (2023) prijs: elektrische roadster net zo duur als twee MG4's

De MG Cyberster wordt een van de allereerste roadsters met een volledig elektrische aandrijflijn. Door de bekendgemaakte Engelse prijs erbij te pakken kunnen we een schatting maken hoeveel geld Nederlandse gegadigden voor de Cyberster moeten reserveren.

Wie graag een elektrische roadster wil rijden, kon tot voor kort nergens terecht. De oude Tesla Roadster wordt immers allang niet meer gebouwd en de nieuwe laat nog altijd op zich wachten. Met de MG Cyberster komt er binnenkort wel weer een open elektrische sportwagen op de markt. Over de prijs was nog niets bekend, tot nu. Wie verwacht voor een soortgelijke prijs als de MG4 de Cyberster te kunnen aanschaffen, komt van een koude kermis thuis …

Wil je op de hoogte blijven van alle prijzen van nieuwe auto's?

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.


Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je mist er geen!

Een voor de prijs van twee 

MG heeft namelijk de Engelse prijs voor de Cyberster bekendgemaakt. Wie in Engeland de elektrische roadster wil aanschaffen, moet daar minimaal 55.000 pond voor neerleggen. Omgerekend naar euro's, hebben we het dan over een bedrag van ruim 63 mille. De MG Cyberster is dan ook zeker geen betaalbare elektrische auto zoals de MG4 dat met een kleine 27.000 pond wel is. Je kunt voor de prijs van de MG Cyberster in Engeland dus ook twee stuks van de MG4 bestellen!

Door deze verhouding tussen de twee modellen van MG toe te passen, kunnen we een grove schatting maken van de Nederlandse vanafprijs voor de Cyberster. De MG4 is in Nederland te bestellen vanaf 32.285 euro. Ervan uitgaande dat de Cyberster ruim twee keer zo duur wordt als de MG4, kunnen we dus rekenen op een bedrag van minimaal 65 mille. 

Instapper

Voor dit geld koop je de instap-Cyberster. Deze versie heeft een elektromotor die 309 pk op de achterwielen loslaat. Naar verwachting zal in de Cyberster hetzelfde accupakket van 64 kWh worden geïnstalleerd als in de MG4. Voor een meerprijs van ongeveer 11.500 euro koop je een Cyberster met twee elektromotoren en vierwielaandrijving. In dat geval heeft de Cyberster 536 pk en sprint de cabrio binnen een bloedsnelle 3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur.

Echte sportauto

Buiten deze indrukwekkende specificaties zijn de vleugeldeuren een indicatie dat we hier te maken hebben met een echte sportauto. Verder is de Cyberster qua afmetingen vergelijkbaar met de huidige BMW Z4. Door zijn elektrische aandrijflijn is de MG Cyberster met zijn 1885 kilo wel een stuk zwaarder dan een gemiddelde roadster. Naar verwachting komt de MG Cyberster in de zomer van 2024 naar Nederland.

Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer nu en start met streamen van sport, films en series

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties