Volledig elektrische suv van Fisker gaat Ocean heten

Volledig elektrische suv van Fisker gaat Ocean heten

Fisker – jazeker, dat bestaat nog (weer) – komt met een volledig elektrische suv. Het model gaat Ocean heten en zou een actieradius van zo’n 450 kilometer hebben. De productie moet eind 2021 beginnen.

Henrik Fisker kennen we als ontwerper van de BMW Z8 en Aston Martin V8 Vantage, maar ook als man achter Fisker Automotive, dat in Nederland met name bekend is van de plug-in hybride Karma. Dat bedrijf ging in 2013 failliet, waarna Fisker zijn eigen designfirma begon: HF Design. Drie jaar later volgde Fisker Inc. De elektrische Model S-concurrent EMotion had al te koop moeten zijn.

Zonnepanelen op het dak

Dus nemen we de lanceerdatum van de Ocean met een klein korreltje zout. Volgens Fisker krijgen we in januari 2020 een prototype van de stekker-suv te zien. Het 4,6 meter lange gevaarte heeft een 80-kWh batterij en zonnepanelen op het dak om onderweg bij te laden. In Noord-Amerika zou de Ocean een vanafprijs onder de 40.000 dollar moeten krijgen. Of de auto naar Europa komt, is onzeker.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Volledig elektrische suv van Fisker gaat Ocean heten
Volledig elektrische suv van Fisker gaat Ocean heten
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties