Lotus-hypercar gaat Evija heten, maar hoe spreek je dat uit?

Lotus-hypercar gaat Evija heten, maar hoe spreek je dat uit?

Lotus maakt het ons niet makkelijk met zijn aankomende elektrische supersportwagen. De machine gaat Evija heten. En dat zouden we moeten uitspreken als 'ev-eye-a', aldus Lotus.

In de marketing geldt: als je consumenten moet uitleggen hoe je een merk- of productnaam uitspreekt of spelt, dan is het geen goede merk- of productnaam. De Nederlandse fietsenfabrikant QWIC loopt daar tegenaan. In hun meest recente radiospotje legt een stem aan het einde nog even snel uit dat je 'Quick' – want zo spreek je uit – als 'Q-W-I-C' schrijft. Anders kan niemand de website vinden natuurlijk.

Slechts 130 stuks

Hoe dan ook, terug naar de Evija. Dat is de eerste elektrische auto van Lotus, de eerste hypercar en het eerste model dat is ontwikkeld met geld van Geely. De Chinese autoreus kocht in 2017 het merendeel van de aandelen van het Maleisische DRB-Hicom, de moedermaatschappij van Proton. Evija betekent 'de eerste', volgens Lotus, of 'de levende'. De auto wordt later deze maand in Londen onthuld. Lotus gaat niet meer dan 130 exemplaren bouwen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties