Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Kort na de hatchbackuitvoering heeft Kia ook het doek getrokken van de nieuwe Ceed Sportswagon. De station groeit in alle kanten en dat heeft geresulteerd in meer zit- en laadvolume. Bewonderen kan nu al, op de Autosalon van Genève. De verkoop start echter pas tegen het einde van het jaar.

De Ceed Sportswagon is het tweede lid van de nieuwe Ceed-familie zonder apostrof. Met de 5-deurs Ceed viel al eerder kennis te maken en in visueel opzicht eigenlijk ook de nieuwe Sportswagon. Echter qua belangrijkste specificaties was het stationmodel nog een groot geheim. Tot nu.

Stuk ruimer…

Om vervolgens maar meteen met de deur in huis te vallen: de nieuwe Ceed Sportswagon biedt standaard 600 liter aan laadvolume. Dit is een adequate 72 liter meer dan voorheen en dit is mede te danken aan het verlengen van de overhang achter. Die is namelijk met ruim 11 centimeter toegenomen. De wielbasis is gelijk gebleven met een lengte van 2,65 meter, maar de gehele lengte van de koets nam wel toe. En fiks ook met bijna 10 centimeter. Oftewel, de nieuwe Ceed Sportwagon groeit in alle richtingen, waar tevens de inzittenden blij van zullen worden, aldus Kia.

…en praktischer

Met een neergeklapte achterbank kan er een vlakke laadvloer worden gecreëerd. Die is bovendien lager dan bij het vorige model, zodat inladen en uitladen gemakkelijker gaat. Onder de vloer zit extra bergruimte om spullen uit het zicht in op te bergen. Met een rolhoes is de laadruimte af te dekken en aan de zijkant is er een haak om te voorkomen dat bagage gaat schuiven.
De dakrails op het dak zijn standaard voor de Sportswagon. De Ceed Sportswagon is verder leverbaar met een elektrische achterklep die automatisch opent als je met de sleutel op zak de auto nadert.

Nieuwe motoren

Het motorenprogramma bestaat uit twee benzinemotoren en twee dieselmotoren. Het benzinegamma bestaat uit de 1.0 T-GDi turbobenzinemotor met 120 pk en een gloednieuwe 1.4 T-GDi. Die laatste lost oude, atmosferische 1.6 GDi af en levert een vermogen van 140 pk.

Dieselen is mogelijk met eveneens een gloednieuwe motor, een. Deze CDRi produceert minder koolstofdioxide, minder fijnstof en minder NOx ten opzichte van eerdere dieselmotoren van Kia. Qua vermogen is er keuze uit 115 of 136 pk. Het koppel van beide versies reikt tot 280 Nm.

Kia koppelt elke krachtbron aan een handgeschakelde zestrapstransmissie. De nieuwe 1.4 T-GDi en 1.6 CRDi motoren zijn optioneel ook leverbaar met een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. Verder profiteert de CEed Sportswagon natuurlijk van dezelfde nieuwigheden en snufjes als de 5-deurs hatchback. Meer daarover valt hier te lezen.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties