Fiat Aegea als Tipo naar Nederland

Eerder dit jaar trok Fiat in Turkije het doek van de Aegea, een compacte sedan à la Skoda Rapid. Al snel werd de link gelegd naar de opvolger van de langverwachte Bravo. Dat kan alsnog, maar eerst zullen wij de Aegea leren kennen als Tipo.

Na de Giulia voor Alfa Romeo stoft de Fiat Groep opnieuw een oude bekende naam af voor hergebruik. In de jaren '80 en '90 plakte het Italiaanse merk immers ook al de naam Tipo op éen van haar modellen. Destijds enkel op een hatchback in het C-segment.

Drie carrosserievarianten

Ook de nieuwe Tipo valt in het C-segment, hetzij dat het model qua formaat een slag groter is dan de Tipo destijds. Hoe dan ook, de nieuwe Tipo komt er eerst als sedan en vervolgens nog als stationwagen en hatchback (die mogelijk alsnog de Bravo-naam doet terugkeren), aldus Fiat.

Evenveel benzines als diesels

Het aanbod van motoren wil Fiat overzichtelijk houden: twee Multijet II-turbodieselmotoren en twee benzinemotoren die zijn te combineren met handbak of automatische transmissie. De vermogens lopen uiteen van 95 t/m 120 pk.

De bouw en vindt plaats in Turkije en zo ook (deels) de ontwikkeling. Fiat's R&D-faciliteit in Tofaş hielp daaraan mee. Maar het design is 100% Italiaans dankzij FCA Italy. Rijden kan in de loop van volgend voorjaar. Prijzen volgen nog.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties