Nieuws

Hebbeding: Porsche Cayman S Sport

Hebbeding: Porsche Cayman S Sport

Porsche presenteert de gelimiteerde Cayman S Sport. Deze kleurrijke sportwagen verwijst naar de hypersportieve GT3 en wordt in een beperkte oplage van 700 stuks gebouwd.

Naast de speciale Boxster S Porsche Design Edition 2 presenteert Porsche nog een gelimiteerd model, de Cayman S Sport. Deze is tevens voorzien van een 3.4 liter motor met 303 pk. Dat is een schamele 8 pk meer dan de standaard motor. De Cayman S Sport is opvolger van de Cayman S Porsche Design Edition 1 en wordt in een beperkte oplage van 700 stuks gebouwd. Het unieke serienummer van elk exemplaar wordt op een plaquette op het dashboardkastje weergeven.

GT3-look
De Cayman S Sport is leverbaar in dezelfde tweetal kleuren als de Porsche GT3: oranje en groen. Net als op de GT3 wisselen de zwarte velgen, buitenspiegels en luchtinlaten de kleurrijke lakkleur af. De typeaanduiding is te vinden op de flank van de auto. Tot het standaard uitrustingniveau behoren onder andere Bi-xenon koplampen, het Sports Chrono-pakket en de sportstoelen. De sportuitlaten met dubbele einddemper en de alcantara-afwerking op de versnellingspook, de handrem en het stuurwiel resulteren in nog meer verwijzingen naar de hypersportieve GT3. Het standaard gemonteerde Porsche Active Suspension Management (PASM), verlaagt de auto met 10 mm. Spoorverbreders van 5 mm laten de auto met z’n 19 inch SportDesign-wielen nog krachtiger overkomen.

Alleen voor early adopters
De Cayman S Porsche Design Edition 1 was in een mum van tijd uitverkocht. Waarschijnlijk zal dat bij deze Edition 2 niet anders gaan. Aan de aanschafprijs zal het waarschijnlijk niet liggen. Er zijn genoeg liefhebbers die graag € 98.500,- voor deze unieke Cayman S willen neerleggen. In oktober - tijdens de Autosalon van Parijs - wordt de auto voor het eerst aan het publiek voorgesteld.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hebbeding: Porsche Cayman S Sport
Hebbeding: Porsche Cayman S Sport
Redactie
Door Redactie

Zoeken