Nieuws

Renault Laguna 1.5 dCi eco2: zuinige diesel

Renault presenteert met de Laguna 1.5 dci een concurrent voor de Volkswagen Passat BlueMotion. De 110 pk sterke dieselmotor in het vooronder van de Laguna verbruikt slechts 5,1 l/100 km en stoot gemiddeld 136 gram CO2 per km uit. Daarmee komt de Laguna in aanmerking voor Renault´s eco2-label.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe Laguna heeft Renault veel aandacht besteed aan het milieu. Het beste voorbeeld daarvan is de nieuwe 1.5 dCi-motor die Renault in de Laguna gaat leveren. De viercilinder dieselmotor is goed voor een vermogen van 110 pk en een koppel van 240 Nm. Gemiddeld verbruikt deze 1.5 slechts 5,1 l/100 km en is de CO2-uitstoot beperkt gebleven tot 136 g/km. Renault plakt op dit model dan ook het eco2-label. Een Renault eco2-voertuig voldoet aan diverse eisen. Zo is de CO2-uitstoot minder dan 140 g/km, moet minimaal 5% van het gebruikte kunststof gerecycled zijn en moet de productie in een ISO 14001 gecertificeerde fabriek worden gedaan. Al deze eisen worden door de Laguna behaald.

Diverse maatregelen
Grote concurrent voor de Laguna 1.5 dci eco2 is de Volkswagen Passat BlueMotion. In tegenstelling tot de Duitse concurrent hebben de Fransen een pak van maatregelen op álle modellen doorgevoerd en niet alleen op deze eco2-variant. Zo is de Laguna 1.5 dci maar liefst 65 kg lichter dan een vergelijkbare voorganger, maar zijn ook de andere motorversies in gewicht afgenomen. Verder is de aërodynamica sterk verbeterd en zelfs onder de auto wordt de windstroom zo veel mogelijk geoptimaliseerd. Bij deze 1.5 dCi is de versnellingsbak speciaal aangepast voor een zo gunstig mogelijk verbruik en diverse andere details werden aangepast.

Klaar voor de toekomst
Met de Laguna 1.5 dCi eco2 heeft Renault dus inderdaad een concurrent voor de Passat BlueMotion. Renault laat hiermee zien ook klaar te zijn voor de toekomst waarbij veel in het teken zal staan van een zo laag mogelijk verbruik en een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Het model komt echter niet naar ons land.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken