Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar! Reserveer nu
Nieuws

Waarom elektrische auto's wegenwachters meer hoofdpijn geven

Elektrische auto bezorgt pechdiensten hoofdbrekens

Elektrische auto’s hebben veel minder bewegende delen dan traditionele auto’s. En dus kan er veel minder kapot. Zou je denken. Toch bezorgen elektrische auto’s pechhulpverleners veel hoofdbrekens. Dit is waarom.

De elektrificatie van het wagenpark bezorgt de pechhulpdienst van de Vlaamse Automobilistenbond VAB hoofdbrekens. Dat schrijft het Nieuwsblad. EV’s zorgen niet alleen voor meer hulpverzoeken, de pechgevallen nemen ook meer tijd in beslag.

Meer onverwacht EV-nieuws lezen? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Om de elekrificatie van het wagenpark het hoofd te bieden, heeft de Belgische wegenwacht verschillende maatregelen genomen. Niet alleen wat betreft de opleiding van de hulpverleners, maar ook in praktische zin. Zo zijn er gespecialiseerde elektrische hulpvoertuigen, en ook kan de VAB gestrande EV-rijders vaak van een vervangende elektrische auto voorzien.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Afslepen elektrische auto's tijdrovend

Toch heeft de VAB zorgen over de elektrificatie van het wagenpark. “In tegenstelling tot wat algemeen gedacht wordt, hebben elektrische wagens even vaak en soms zelfs vaker af te rekenen met pech”, aldus een VAB-woordvoerder. 

Anders dan je misschien zou verwachten, is een lege aandrijfaccu niet de hoofdreden dat elektrische auto's stranden. Volgens de VAB zijn lekke banden en een lege 12V-batterij de belangrijkste oorzaken van hulp vragende EV-rijders. Doordat bij een stilgevallen EV bijna altijd twee of vier wielen geblokkeerd zijn, neemt het afslepen volgens de VAB meer tijd in beslag dan bij een traditionele auto.

Elektrische auto bezorgt pechdiensten hoofdbrekens
Elektrische auto bezorgt pechdiensten hoofdbrekens

Belangrijkste pechoorzaak EV's

Er is ook nog een indirecte reden waarom de elektrificatie de Belgische wegenwacht meer werk bezorgt. Omdat EV's nog erg duur zijn, en mensen zich tegelijkertijd afvragen of het verstandig is om een nieuwe auto met verbrandingsmotor te kopen., blijven ze langer doorrijden met hun huidige auto. Dit zorgt voor een veroudering van het wagenpark. En die leidt weer tot meer hulpvragen voor auto's op fossiele brandstoffen. Simpelweg omdat oudere wagens nu eenmaal vaker problemen vertonen.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s.
Lees meer »

Zoeken