Wil je jouw nieuwe ID. Buzz in twee kleuren? Dan kun je wachten tot je een ons weegt

Je hebt de knoop doorgehakt: je gaat een Volkswagen ID. Buzz bestellen. En wel zoals-ie te zien is op de reclameborden en in commercials; met de opvallende tweekleurige lak. Maar daar heb je twee dingen voor nodig: een dikke portemonnee en engelengeduld ...

Volkswagen heeft namelijk aan het Britse Autocar laten weten dat de wachttijd voor een nieuwe ID. Buzz is opgelopen tot maar liefst 18 maanden. Anderhalf jaar dus! Hoe ziet de wereld eruit in augustus 2024? Misschien zijn er marsmannetjes op aarde gearriveerd, in een tweekleurig ruimteschip ...

Tweekleurige lak de dader

Heb jij hier niet het engelengeduld voor, dan doe je er goed aan om de ID. Buzz te bestellen in een effen kleur. Zoals helemaal geel of helemaal oranje. Misschien iets minder spannend, maar het scheert wel 11 maanden van de levertijd af. Dan wacht je dus ‘maar’ zeven maanden op je nieuwe Volkswagen.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Het lijkt alsof Volkswagen er alles aan doet om te voorkomen dat jij het vakje naast tweekleurige lak aanklikt op het bestelformulier. Niet alleen de levertijd, maar ook de prijs van de tweekleurige lak is de lucht in gegooid door de Duitsers. Waar je eerst 1800 euro moest aftikken voor de lak, kost het je nu niet minder dan 2830 euro.

Op de hoogte blijven van het laatste Volkswagen-nieuws?

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief. Elke vrijdag in je mailbox.

Arme ID. Buzz-kopers

Ook de optionele upgrade van het infotainmentsysteem zorgt voor extra levertijd. Bepaalde onderdelen die deze upgrade mogelijk maken zijn namelijk moeilijk leverbaar. Volkswagen geeft de arme ID. Buzz-kopers twee opties: kiezen voor minder opties en de auto sneller ontvangen, of wachten tot je een ons weegt. Hoeveel kost een tweekleurige tijdmachine tegenwoordig?

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties