Waarom je nu geen Peugeot 2008 moet kopen

Waarom je nu niet te snel een Peugeot 2008 moet kopen

Wie op het punt staat een Peugeot 2008 aan te schaffen, kan beter even wachten. Uit nieuwe spionagefoto's blijkt dat er een vernieuwde 2008 op komst is met aantrekkelijke wijzigingen. Door de facelift krijgt de elektrische Peugeot 2008 bijvoorbeeld een grotere actieradius.

De Peugeot 2008 en de elektrische Peugeot e-2008 behoren tot de populairste nieuwe auto's van ons land. In 2022 werden 5350 exemplaren van de Peugeot 2008 op kenteken gezet, inclusief de elektrische variant. Daarmee belandde het kleinere broertje van de Peugeot 3008 net buiten de top 10. Helemaal niet verkeerd. Desondanks vindt Peugeot het tijd om zijn in 2019 gepresenteerde succesnummer een opfrisser te geven. Na 4 jaar mag dat ook wel.

Waarom je nu niet te snel een Peugeot 2008 moet kopen
Waarom je nu niet te snel een Peugeot 2008 moet kopen

In Zweden gemaakt spionagefoto's 

Getuige de hier afgebeelde en in Zweden gemaakte spionagefoto's van de komende facelift van de Peugeot 2008, neemt Peugeot vooral de achterzijde van zijn compacte suv onder handen. Die is het zwaarst gecamoufleerd. Op het eerste gezicht lijkt in ieder geval de achterbumper te zijn aangepast. De achterlichtunits zijn ook flink gecamoufleerd, iets wat je alleen doet als ze gewijzigd zijn, lijkt ons.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Weten hoe lang je precies moet wachten op de vernieuwde Peugeot 2008?

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Meld je dan aan voor onze gratis wekelijkse nieuwsbrief (dank!)

Slagtanden blijven

Waarschijnlijk past Peugeot ook de voorzijde van de Peugeot 2008 aan, hetzij minimaal. De koplampen krijgen verschillende lichtdesigns en de grille en luchtinlaten worden aangescherpt. De kenmerkende dagrijverlichting in de vorm van slagtanden blijft gehandhaafd. 

Waarom je nu niet te snel een Peugeot 2008 moet kopen
Waarom je nu niet te snel een Peugeot 2008 moet kopen

Zuiniger rijden

Ook wat het de technologie betreft is het slim om even te wachten met de aankoop van je nieuwe Peugeot 2008. De 1.2 Puretech benzineversies met 100 dan wel 130 pk krijgen hoogstwaarschijnlijk mild hybrid-technologie met een 48 voltaccu waardoor ze nog zuiniger rijden.

Elektrische Peugeot 2008 met grotere actieradius 

Ook de elektrische Peugeot 2008 krijgt een upgrade, namelijk het grotere accupakket van de Jeep Avenger en DS 3 E-Tense die beide tot hetzelfde concern (Stellantis) behoren. Hierdoor stijgt het vermogen van 136 pk naar 156 pk. De actieradius van de elektrische Peugeot 2008 groeit van 341 naar 400 kilometer (WLTP).

Nog 'even' geduld

De vernieuwde Peugeot 2008 en Peugeot e-2008 worden halverwege 2023 onthuld. Dan duurt het waarschijnlijk nog tot begin 2024 voordat beide modellen in de showroom staan. Je moet dus wel flink geduld hebben, maar als het om de elektrische Peugeot 2008 gaat, haal je die tijd wel weer in omdat je verder komt en dus minder hoeft te laden (lees: wachten).

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Waarom je nu niet te snel een Peugeot 2008 moet kopen
Wouter Vastenhout
Door Wouter Vastenhout

Noemt zichzelf geen ‘petrolhead’, want er is meer in het leven. Kan dus niet alle interne codes van automodellen opdreunen. Uitzondering is F56, de modelcode van de derde generatie Mini Cooper waar hij momenteel in rijdt. Heeft sinds 2007 ook een eerste generatie Mazda MX-5. Eerst als dagelijks vervoer, maar inmiddels genietend van zijn pensioen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties