Nieuws

Zeg het maar: moet deze Volkswagen ID. Buzz Pick-up in productie?

Zeg het maar: moet deze Volkswagen ID. Buzz Pick-up in productie?

Volkswagen heeft grootse plannen met de ID. Buzz. De elektrische bus komt na de zomer op de markt, als grote mpv en als bestelbus. Op termijn komt er een camperversie, dat heeft Volkswagen al bevestigd. Maar gaat deze Volkswagen ID. Buzz Pick-up ook in productie?

Deze schets werd door Volkswagen-ontwerper Klaus Zyciora op Instagram gezet. De pick-up is jaren geleden getekend tijdens het ontwerpproces van de Volkswagen ID. Buzz Concept. "Zullen we het naar het volgende niveau tillen?", vraagt Zyciora aan zijn volgers. Maar de vraag is of Volkswagen dat zal doen. Mercedes is behoorlijk de mist ingegaan met de X-klasse. En lifestylepick-ups zijn in Europa nou eenmaal niet zo populair.

Volkswagen ID. Buzz met korte en lange wielbasis

Maar goed, Volkswagen heeft in het verleden natuurlijk ook pick-upversies gehad van de Transporter. Al waren die vooral bedoeld voor industrieel gebruik. De ID. Buzz is waarschijnlijk iets te klein daarvoor. De variant die Volkswagen nu heeft gepresenteerd is die met de korte wielbasis. Er komt ook nog een Volkswagen ID. Buzz met een langere wielbasis.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken