Nieuws

Oh, nee! Ook de elektrische Lexus RZ 450e krijgt al zo'n raar Tesla-stuurknuppeltje

Oh, nee! Ook de elektrische Lexus RZ 450e krijgt ook al zo'n raar Tesla-stuurknuppeltje

Dit zijn de eerste foto's van de elektrische Lexus RZ 450e, het zustermodel van de Toyota bZ4X en Subaru Solterra. Op de interieurfoto kun je dat zien aan de opzet van het dashboard, dat duidelijk overeenkomt met dat van de Toyota en Subaru. Opvallend is dat de Lexus zo'n gek half stuurtje heeft, net als de recent vernieuwde Tesla Model S

In de Tesla lijkt zo'n stuurknuppel voor geen meter te werken, aangezien je gewoon nog moet overpakken. Laten we dus hopen dat Lexus een variabele overbrenging toepast, zodat je altijd alleen maar een kwartslag naar links of rechts hoeft te maken met je handen. Hoe dan ook, de Lexus RZ 450e lijkt niet het eerste Toyota-model te zijn met een 'yoke'. Ook op interieurfoto's van de Toyota bZ4X hebben we het halve stuurtje al gespot.

Oh, nee! Ook de elektrische Lexus RZ 450e krijgt ook al zo'n raar Tesla-stuurknuppeltje

Lexus RZ 450e op hetzelfde platform als Toyota bZ4X

Dat beide auto's verwant zijn, zie je aan de opzet van het dashboard, met ver weg van de bestuurder een kleine digitale cockpit aan een einde van een soort 'tunnel'. De Lexus, Toyota en Subaru staan op het nieuwe e-TNGA-platform van de Toyota Group. De RZ 450e heeft twee elektromotoren en vierwielaandrijving. Over de precieze specs is nog niks bekend. De Toyota bZ4X met 4WD heeft 218 pk, 336 Nm en haalt op zijn 71,4 kWh-batterij een range van 516 kilometer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken