Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement!

Pak jouw magazine-moment en blijf op de hoogte van de autowereld!

Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement! Bekijk actie >
Nieuws

Huis kopen? Door jouw private-leaseauto krijg je nu veel minder hypotheek

Huis kopen? Door jouw private-leaseauto krijg je nu veel minder hypotheek

Een huis kopen is al moeilijk, maar als je een private-leaseauto hebt, wordt het vanaf 1 april nog veel moeilijker. Vanaf dan wordt de registratie van een privéleasecontract bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) gewijzigd, waardoor mensen met een private-leaseauto een stuk minder hypotheek kunnen krijgen.

Nu is het zo dat een private-leasecontract voor 65 procent wordt geregistreerd bij het BKR. Vanaf 1 april wordt dat 100 procent. En dat heeft effect op de hypotheek die je kunt krijgen. Hypotheekverstrekkers verwachten dat het maximale leenbedrag voor privéleaserijders zo tienduizenden euro's tot een ton lager kan uitvallen.

Populariteit private lease groeit gestaag

Vorig jaar waren er in Nederland ruim 230.000 private-leasecontracten. En dat aantal neemt snel toe. De voordelen van private lease zijn duidelijk: je betaalt iedere maand een vast bedrag voor jouw auto en daarin zitten al de verzekering, wegenbelasting, afschrijving, het onderhoud, banden en eventuele reparaties.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken