Waarom Jay Leno nooit een Ferrari koopt: 'Het is als geslagen worden door een sm-meesteres'

Waarom Jay Leno weigert een Ferrari te kopen: 'Het is als geslagen worden door een sm-meesteres'

Komiek Jay Leno - voormalig presentator van The Tonight Show - heeft een indrukwekkende verzameling auto's, met daarin onder meer een McLaren F1, een Porsche Carrera GT en een paar klassieke Bugatti's. Dat hij geen enkele Ferrari in zijn collectie heeft, heeft een reden. Leno weigert er een te kopen. En dat heeft vooral met de arrogantie van de fabrikant zelf te maken ...

Ferrari is niet het meest sympathieke merk. Het klaagde een liefdadigheidsorganisatie aan om de rechten op de modelnaam Purosangue te krijgen, zet autojournalisten op een zwarte lijst als ze kritiek uiten en probeert zelfs te bepalen wat kopers met hun Ferrari mogen doen.

Ferrari's zijn fantastisch, maar Jay Leno weigert er een te kopen

Verzamelaar Jay Leno - die een eigen Youtube-kanaal heeft - heeft het niet zo op Ferrari. Hij vindt de auto's fantastisch, maar weigert er een te kopen, vooral omdat hij de klantervaring verschrikkelijk vindt. Je moet meerdere Ferrari's kopen om de duurdere modellen te mogen kopen en dat vindt hij belachelijk.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Alleen als je van sm houdt, is het kopen van een Ferrari fijn

Alleen als je van sadomasochisme houdt, is het kopen van een Ferrari een fijne ervaring, vindt Leno. "Het is net als dat rijke mannen naar een sm-meesteres gaan. 'Oh, ze sloeg en schopte me keihard alle hoeken van de kamer rond, het was fantastisch'. Dat is prima, voor sommige mannen. Maar ik vind het niks."  

McLaren en Porsche maken de koopervaring wél fantastisch

De Amerikaan is vol lof over McLaren en Porsche, die de koopervaring fantastisch maken. "Je besteedt ontzettend veel geld aan zo'n auto, dan wil je ook als een klant worden behandeld." Ferrari's zijn prachtige auto's, denkt ook Leno. "Ik zag net de nieuwe SF90. Maar ik houd er gewoon niet om met het bedrijf en de dealers om te gaan."

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties